• 19/07/2013

Voor 250 miljoen euro energiegerelateerde contracten voor DEME

Verschillende bedrijven binnen de DEME-groep melden contracten binnengehaald te hebben die met energie te maken hebben. Samen goed voor ruwweg een kwart miljard euro aan omzet.

Trefwoorden: #DEME, #Dredging, #geosea, #Tideway

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - In Colombia zal Dredging International baggerwerken uitvoeren voor een zwaaikom en aanlegplaatsen ten behoeve van het Drummond Project. Dit project van grote omvang beoogt de bouw van nieuwe laadinstallaties voor kolen.

In Venezuela zal Tideway in opdracht van Saipem een aanlanding voor een pijpleiding uitvoeren. De klant Cardon IV ontwikkelt er een gasveld op zo’n 90 kilometers van de kust. De opdracht omvat onder meer het baggeren van een 6,5 kilometer lange sleuf op zee en het binnentrekken van de pijpleiding aan land.

Nog in Venezuela heeft Tideway een bijkomend werk verkregen voor rekening van de Venezolaanse staatsoliemaatschappij PDVSA. Tideway mag er een aanlanding aanleggen aan de noordkant van het schiereiland waarlangs de leiding van het gasveld het vasteland bereikt. De opdracht bestaat uit het baggeren van een sleuf, het bouwen van een stenen platform en de verankering in een rotswand.

In het kader van de werkzaamheden ten behoeve van een LNG-project van Chevron in Australië zal Tideway, in joint venture, de zeebodem nivelleren en erosiebescherming aanleggen.

In de Ierse Zee plaatst GeoSea binnenkort een meteomast met een hoogte van 100m, geïnstalleerd op een monopile. Deze meteomast zal offshore wind-, neerslag- en stralingsmetingen uitvoeren.

En in India heeft ISD (International Seaport Dredging) twee nieuwe opdrachten binnengehaald in Orissa, aan de oostkust van India. ISD zal er de baggerwerken voor het toegangskanaal en de zwaaikom uitvoeren ten behoeve van een kolen- en bulkterminal in opdracht van Gopalpur Port.


(Bert Belmans)