• 19/07/2013

Verlichting uit Turnhout voor nieuwe Ghelamco Arena van KAA Gent

‹Dit is Belgisch› 500.000 LEDs verlichten voortaan gevel van gloednieuwe Ghelamco Arena van KAA Gent. Een deel(tje) van het verlichtingsconcept stamt van Philips Lighting in Turnhout.

Trefwoorden: #ArenaVision, #gent, #ghelamco, #ghelamco arena, #kaa gent, #led, #Painting with Light, #philips, #philips Lighting

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips / Yves Masscho )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe voetbaltempel van AA Gent is deze week feestelijk geopend. Het stadion is multifunctioneel: het kan maar liefst zo’n 20.000 toeschouwers verwelkomen en is ook uitgerust met winkels en faciliteiten voor allerlei evenementen.

De officiële opening is uiteraard een uitgelezen kans voor een aantal leveranciers om hun technologische hoogstandjes voor het voetlicht te brengen. Zoals Philips Lighting bijvoorbeeld, dat – in samenwerking met Painting with Light – de verlichting van het hele stadion voor zijn rekening mocht nemen.

De opening gaat alvast gepaard met een Belgische primeur: zo doen 500.000 LEDs de buitengevel oplichten en op het dak is hetzelfde LED-systeem geïnstalleerd als op één van Amerika's paradepaardjes: de Empire State Building.

De Arena kan met behulp van de gevelverlichting haar evenementenagenda duidelijk zichtbaar en grootschalig afficheren. Het is naar verluidt 'een uniek systeem' - een ontwikkeling van Philips Color Kinetics - dat gepersonaliseerde verlichtingsmogelijkheden biedt met een palet van meer dan 16 miljoen kleuren in talloze combinaties en met nooit geziene lichteffecten zoals golven, crossfading, schitteringen, sequenties, stroboscoop-, veeg- en explosie-effecten. Ideaal voor reclameboodschappen dus.

Bovendien, wat ook het vermelden waard is: de verlichting van het veld – het zogenaamde ArenaVision-systeem - werd uitgedokterd door Vlaamse 'brains': de specialisten van de Philips-fabriek in Turnhout.


(Bert Belmans)