• 23/07/2013

Samsung en Apple willen licenties nemen op elkaars technologie

Beide bedrijven overwegen licenties te nemen om elkaar technologie om dure en aanslepende patentenoorlog te beëindigen, meldt The Korea Times.

Trefwoorden: #apple, #experience store, #patent, #samsung

Lees verder

Nieuws

( Foto: Samsung )

ENGINEERINGNET - Apple en Samsung zijn nar verluidt aan het onderhandelen om licenties te nemen op elkaars technologische innovaties, om zo een einde te maken aan hun patentdisputen. Dat schrijft The Korea Times, die anonieme bronnen citeert 'met kennis van zaken'.

De twee kemphanen staan al maandenlang met getrokken messen tegenover mekaar in het patentendossier. Voor november staat er nog een nieuw proces in een Amerikaanse federale rechtbank op de agenda. Als de onderhandelingen vruchtbaar zijn, zou dat proces vermeden kunnen worden.

Volgens een van de bronnen zijn de gesprekken eind vorig jaar al opgestart en is vergoeding die Apple moet krijgen het laatste twistpunt. Apple zou daarmee de sleutels in handen hebben om de strijdbijl definitief te begraven.

Het Californische bedrijf sleepte Samsung in 2011 al voor de rechter omdat de Koreanen bepaalde delen van de iPhone en iPad in haar eigen smartphones en tablets zou gekopieerd hebben. Een jury kende Apple toen een schadevergoeding van één miljard dollar toe, een bedrag dat nadien wel gehalveerd werd.

In juni kreeg Apple dan weer een Amerikaans importverbod aangesmeerd voor enkele oudere producten (o.a. iPad 2 en iPhone 4) omdat die bepaalde Samsung-patenten zouden schenden. Een finale beslissing in die zaak wordt op 1 augustus verwacht.

Samsung en Apple hebben niet alleen in de VS rechtszaken lopen, ook in Duitsland, Frankrijk, Japan en Italië is dat het geval.

Het lijkt er op alsof vooral Samsung de kostelijke gerechtelijke uitstapjes tegenwoordig zo veel mogelijk probeert te vermijden. Eerder deze maand stelde het bedrijf ook al een gezamenlijke licentiedeal op met SK Hynix, voor het gebruik van patenten op geheugenchips.


(bron: ZDNet, Frederic Petitjean)

FOTO
Samsung en the Phone House openden op 23 mei 2013 de deuren van de eerste Belgische Samsung Experience Store. De gloednieuwe winkel is gevestigd in een winkelpunt van The Phone House die een volledige make-over kreeg volgens de look & feel van Samsung.