• 25/07/2013

Eplan sluit deal met Siemens voor elektrische ontwerpsoftware

Eplan is een 'Siemens PLM Solution Partner' geworden. Dat betekent dat u zich voortaan een combinatie van Eplan's elektrische ontwerpsoftware en het Siemens' PLM-platform kunt aanschaffen.

Trefwoorden: #elektrisch ontwerp, #eplan, #rittal, #siemens plm, #teamcenter

Lees verder

Techniek

( Foto: Eplan, Maximilian Brandl )

ENGINEERINGNET – Half april 2013 hebben Eplan - een dochteronderneming van Duits kastenbouwer Rittal - en Siemens PLM een akkoord gesloten. Daarmee is Eplan voortaan een Solution Partner van Siemens PLM, een onderdeel van de 'Industry Software'-tak van het Duitse engineeringconcern.

In de praktijk betekent dit dat Eplan voortaan ook gebruik kan maken van de PLM-omgeving van Siemens. Die software heeft al een brede klantenbasis wereldwijd, waardoor Eplan meteen toegang krijgt tot een brede waaier aan nieuwe potentiële klanten.

Anderzijds dicht Teamcenter van Siemens een lacune in de Eplan-software: tot nu was deze eerder 'stand alone', en kon het elektrisch ontwerp niet ingeschoven worden in het digitale productcreatieproces van gebruikers van PLM-software .

Via PLM kunnen bijvoorbeeld verschillende teams, verspreid over de hele wereld, tegelijk aan ontwerpen werken, zonder dat de consistentie van de data in het gedrang komt.

Eplan heeft daarvoor een universele module ontwikkeld die zijn software integreert in PLM-systemen. Daar heeft Siemens van zijn kant op ingehaakt via een 'integratie unit' die met deze module is verbonden. Alvast Teamcenter-gebruikers kunnen zo het elektrisch ontwerp in hun digitale productmodel inschuiven.

Maximilian Brandl, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eplan, is blij met de ontwikkeling: "De integratie van ons platform in Teamcenter opent voor ons veel deuren in de groeiende markt van PLM-oplossingen. "

Onduidelijk is evenwel of het om een exclusief akkoord gaat met deze PLM-leverancier of dat er nog samenwerkingen met andere PLM-softwareontwikkelaars volgen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Eplan is een dochteronderneming van Rittal International en daarmee onderdeel van de Friedhelm Loh Group, met wereldwijd 11.500 werknemers en een omzet in 2011 van 2,2 miljard euro.