• 12/08/2013

Braziliaanse olie-industrie bestelt voor 1 miljard bij IHC Merwede

Scheepvaartbedrijf uit Nederlandse Sliedrecht mag in opdracht van Braziliaanse olie-industrie zes pijpenleggers bouwen. Goed voor 1 miljard euro omzet.

Trefwoorden: #IHC Merwede, #olievelden, #pijpenleggers, #SapuraKencana, #scheepvaartbedrijf, #Seadrill

Lees verder

nieuws

( Foto: IHC Merwede )

ENGINEERINGNET.NL -- De zes 550-ton pijpenleggers gaan de olievelden voor de kust van Braziliƫ mee helpen ontwikkelen. Deze order is de grootste uit de geschiedenis van IHC Merwede.

De opdrachtgevers zijn Subsea 7 en Seabras Sapura, een partnerschap tussen SapuraKencana en Seadrill. De Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas zal de schepen uiteindelijk gaan inzetten voor de ontwikkeling van olievelden die op meer dan 2500 meter diepte liggen.

Als eerste levert IHC Merwede drie compleet uitgeruste pijpenleggers aan Seabras Sapura. Ook gaat het bedrijf personeel van Seabras Sapura trainen door middel van een simulator voor het aanleggen van pijpen. Momenteel werkt het bedrijf al aan drie andere schepen voor Seabras Sapura.

De drie schepen voor Subsea 7 krijgen hetzelfde ontwerp als het onlangs opgeleverde schip 'Seven Waves'. Deze nieuwste opdracht brengt het totaal aantal schepen dat IHC Merwede voor Subsea 7 bouwt op zeven.

De nieuwe order wordt grotendeels uitgevoerd op de werven van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel en Kinderdijk. De klus biedt 4.000 mensen bij IHC en toeleveranciers werk. De oplevering van de schepen is gepland tussen de eerste helft van 2015 en de tweede helft van 2016.

IHC Merwede heeft meer dan 3000 werknemers in Nederland en op locaties elders in de wereld. Het bedrijf ontwerpt en bouwt geavanceerde vaartuigen en apparatuur voor met name offshore-activiteiten. Tot de klanten behoren olie- en gasconcerns, baggerbedrijven en overheden.

Onlangs verwierf de Rotterdamse investeerder Cees de Bruin via zijn Indofin Group een meerderheidsbelang van 62% in het scheepvaartbedrijf.


(LH)