• 21/08/2013

Telenet werkt met Digipass voor gloednieuwe VPN-oplossing

Telecombedrijf Telenet kiest voor Vlaams-Amerikaanse technologie van Vasco Data Security om zijn nieuwe VPN-oplossing te beveiligen. Installatie van extra hard- of software is niet nodig.

Trefwoorden: #ict, #ssl vpn, #telecom, #telenet, #vasco, #vpn, #wetenschap/techniek

Lees verder

Techniek

( Foto: Telenet )

ENGINEERINGNET.BE - Telenet lanceerde deze week een nieuwe SSL VPN-dienst in de cloud. Deze dienst maakt het mogelijk voor B2B-klanten om extern en vanop afstand toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk vanaf eender welke computer of toestel met een internetverbinding.

Daarbij hoeft er niet geïnvesteerd te worden in hard- of software die moet worden geïnstalleerd op het bedrijfsnetwerk.

Martine Tempels, Senior Vice President Telenet for Business: “Niet alle bedrijven hebben de middelen, tijd of technische kennis om hun remote access op een adequate manier te beveiligen."

Om de vertrouwelijke informatie van buitenaf te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, doet Telenet een beroep op Vasco Data Security, een Amerikaans bedrijf dat in 1996 het Belgische Digipass/Digiline inlijfde. Vandaag is de Digipass-beveiligingstechnologie uitgegroeid tot het sterproduct van de onderneming.

Ook Telenets B2B-klanten zullen Digipass gebruiken om zich aan te melden op het bedrijfsnetwerk. De applicatie genereert dynamische wachtwoorden, die slechts een beperkte tijd geldig zijn en dus niet kunnen opgeslagen worden voor later gebruik door fraudeurs.

Het gaat om een volledig gehoste SSL VPN-dienst, waarbij IT-administrators rechtstreeks de toegangsrechten e.d. kunnen beheren op de overkoepelende IDENTIKEY Authentication Server.

Informatie over de contractwaarde werd niet vrijgegeven.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Vasco, opgericht in 1991, is een leverancier van authenticatie en e-signature oplossingen gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties. Het bedrijf heeft een klantenbasis van bijna 10.000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 1.700 internationale financiële instellingen, en telt 363 medewerkers.