• 03/09/2013

Netwerk leidt mechanical werkvoorbereiders op voor Antwerpse (petro)chemie

Het bureau Netwerk gaat zijn eigen en externe mensen opleiden als mechanical voorbereider in onderhoud voor de (petro)chemische industrie in het Antwerpse. Dat is een knelpuntberoep.

Trefwoorden: #baan, #chemie, #detachering, #job, #netwerk, #petro, #vacature, #werkvoorbereider

Lees verder

opleiding

( Foto: Netwerk, Maurice van Lint )

ENGINEERINGNET.BE - Het Antwerpse bureau Netwerk, dat technische mensen detacheert voor projecten, gaat een aantal van zijn medewerkers een opleiding geven die zich specifiek toespitst op de functie van mechanical werkvoorbereider voor onderhoudsinterventies en shutdowns in de petro- en chemische industrie.

Belangrijker is dat de opleiding ook open staat voor technici buiten Netwerk én dat mechanical werkvoorbereider een knelpuntberoep is. Maar dat geldt voor alle onderhoudsgerelateerde banen.

"Als petro- of chemische bedrijven installaties uit dienst nemen voor onderhoud of uitbreiding, heeft dat een enorme impact. De werkzaamheden dienen kort, efficiënt en veilig te verlopen. De rol van een werkvoorbereider is niet alleen cruciaal, hij is ook heel complex", zegt Maurice van Lint, Algemeen Directeur van Netwerk.

Voor de cursus ging het bureau alvast in zee met deskundigen uit de bedrijfswereld die hun sporen verdiend hebben. Op het lesrooster staan onder meer stellingbouw, isolatie, piping, mechanical, digitalisering, maar ook andere relevante specialisaties.

De bedoeling is de procedures in de mate van het mogelijke te standaardiseren, de theorie te bundelen en de parate kennis van de werkvoorbereiders in spé op te vijzelen. Deze eerste cursusreeks voor opleiding telt naar verluidt 15 cursisten.

“Want we gaan dit cursusproces zeker verder zetten", aldus van Lint, "met het oog op de samenstelling van grotere teams. Die kunnen we dan als een geroutineerde task force inzetten voor gespecialiseerde projecten.” (Bert Belmans)