• 05/09/2013

Elia vervangt Chief Financial Officer Jan Gesquière

Elia System Operator laat weten dat Jan Gesquière, de huidige Chief Financial Officer en vicevoorzitter van het directiecomité, het bedrijf verlaat. Verdere details zijn niet bekend.

Trefwoorden: #Belpex, #cfo, #elia, #gesquière, #vandenborre

Lees verder

personalia

( Foto: Elia, controlecentrum )

ENGINEERINGNET.BE - Jan Gesquière, Chief Financial Officer van Elia, wordt vervangen door Catherine Vandenborre. Dat laat het bedrijf weten in een mededeling, zonder verdere bijzonderheden te verstrekken. Het klassieke dankwoord, courant bij mededelingen over afscheidnemende topmanagers, ontbreekt.

De huidige Chief Corporate Officer, Catherine Vandenborre, volgt hem op en 'zal de functie CFO waarnemen en over de financiële operaties van het bedrijf toezien' .

Vandenborre startte haar carrière bij de Belgische beheerder van het transmissienet in 2001 als hoofd voor boekhouding en financiën. Ze werd verantwoordelijk audit & risk management in 2004 en leidde verschillende projecten waaronder de beursintroductie van Elia.

Ze werd CEO van Belpex in 2006, tot ze in 2012 het directiecomité van Elia vervoegde . Vooral eer bij Elia te werken was ze auditor bij Coopers & Lybrand en controller bij OCCH.

Ze heeft een master in toegepaste economie, een executive master in taxatie en een advanced master in financieel risk management.


(Bert Belmans)