• 06/09/2013

Boskalis sluit contract van 80 miljoen euro met Daewoo

Het project omvat het baggeren en aanwinnen van nieuw land voor Songdo International City in Incheon, gelegen in Zuid-Korea.

Trefwoorden: #baggeren, #Boskalis, #Incheon, #sleephopper, #sleephopperzuiger, #Songdo International City, #Zuid-Korea

Lees verder

nieuws

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET -- Hiervoor is het nodig om 23 miljoen kubieke meter zand op te spuiten. Dit zand wordt gewonnen uit de vaargeulen van de bestaande en de nieuwe haven van Incheon.

Een jumbo sleephopperzuiger vertrekt binnenkort naar Zuid-Korea om het werk uit te voeren, dat volgens planning eind 2014 afgerond is.

Songdo International City krijgt zowel een commercieel gedeelte, als mede een woongebied. Incheon is een kustplaats in het noordwesten van Zuid-Korea.

Met 2,7 miljoen inwoners is het de derde stad van het land. Seoel ligt er enkele tientallen kilometers vandaan.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering.

Dit project hang nauw samen met de groei van de wereldhandel en wereldbevolking.

Met een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden is Boskalis actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten.

Het bedrijf verwacht voor dit jaar opnieuw een record te vestigen ten aanzien van de nettowinst die op tenminste 330 miljoen euro komt te liggen, zo liet Boskalis in juli weten bij de presentatie van de halfjaarlijkse cijfers. Ook in 2012 realiseerde Boskalis een recordomzet en -winst.

De winstverwachting voor 2013 is mede te danken aan de eenmalige boekwinst van rond de 50 miljoen euro door verkoop van het belang van 40% in het Griekse maritieme constructiebedrijf Archirodon.

De orderportefeuille is met 4,52 miljard euro meer dan goed gevuld en 400 miljoen euro groter dan eind december 2012.


(LH)