• 09/09/2013

Eandis besteedt beheer 900 servers voor 35 miljoen uit aan Cegeka

Energienetbeheerder Eandis besteedt het beheer van zijn volledige IT-infrastructuurbeheer uit, een contract van maar liefst 900 servers en goed voor 35 miljoen euro, gespreid over 4 jaar.

Trefwoorden: #Cegeka, #Eandis, #IT-infrastructuurbeheer, #offshore serverbeheer, #servers

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis, netbewaking )

ENGINEERINGNET.BE -- Door de opdracht aan Cegeka te gunnen, schakelt de energiebeheerder van offshore serverbeheer over naar een hybride model.

“De servers blijven lokaal en diensten zoals servermonitoring van op afstand gebeuren vanuit ons Shared Services Centre in het Roemeense Boekarest”, zegt Christoph Neut, Managing Director bij Cegeka. “Voor Eandis verlopen de contacten met ons volledig lokaal”.

Ook het beheer van databases, middleware (technisch applicatiebeheer), opslag en back-up zit in de taakomschrijving. Alle systemen worden gedupliceerd in twee datacenters met een dubbele beveiliging.

Eandis wil de infrastructuur flexibel kunnen gebruiken en betaalt via een capaciteitsbuffer enkel voor wat ze echt verbruiken. Het gaat nu alle gegevens naar de nieuwe servers migreren. Tegen eind 2013 moeten alle systemen en toepassingen operationeel zijn.


(Bert Belmans)