• 09/09/2013

Vakbeurs Matexpo trekt kwart meer bezoekers

Evenement voor sector van de bouwmachines wordt dankzij 39.890 belangstellenden tweede belangrijkste vakbeurs voor dit soort materieel in Europa.

Trefwoorden: #bouwmaterieel, #matexpo, #technisch, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Matexpo )

ENGINEERINGNET.BE - De afgelopen vakbeurs voor bouwmachines Matexpo kan dit jaar een uitstekende score voorleggen: het aantal bezoekers steeg met 25% tot 39.890, vergeleken met 27.980 twee jaar geleden.

Peter Van Cauwenberghe, algemeen directeur: "Dit is een onwaarschijnlijk resultaat dat alle verwachtingen overtreft. Maar nog belangrijker zijn de verkoopresultaten van de exposanten zelf. Zij getuigen dat die zeer mooi zijn! Matexpo kan dus mee helpen de verwachtte relance van de sector te ondersteunen.”

Daardoor klimt het evenement in Kortrijk met zijn 400 exposanten op meer dan 210.000 m² op tot de positie van tweede belangrijkste vakbeurs voor dit type materieel in Europa.

Om interesse te wekken, haalden de inrichters enkele spectaculaire realisaties naar hun beurs. Onder meer de Mantis, een spinachtige, gerobotiseerde bouwmachine die op zes poten over drassig terrein kan kruipen.


(Bert Belmans)