• 09/09/2013

BP ontdekt nieuwe gasbel in Egyptische Nijldelta

BP laat weten een 'belangrijke gasvondst' gedaan te hebben in Egypte. Met dank aan de diepste put die ooit in de oostelijke Nijldelta is geboord.

Trefwoorden: #bp, #Damietta, #egype, #olieboring, #Salamat

Lees verder

Nieuws

( Foto: BP )

ENGINEERINGNET – De 'Salamat'-gasbel werd gevonden op zowat 7 km diepte, waarbij in een waterdiepte van 649 meter geboord werd. Voor BP is de ontdekking goed nieuws, want het gaat om het eerste succes sinds het concern in 2010 de concessie voor het gebied verwierf.

Of dit veld effectief in aanmerking komt voor exploitatie, is nog niet zeker. Daarvoor wil BP de resultaten van verdere evaluatie afwachten.

'Maar deze ontdekking bewijst dat er zich een koolwaterstofkolom van meer dan 180 meter bevindt in het centrum van een 50km lange structuur', stelt het bedrijf in een mededeling.

De Salamat-bron bevindt zich op ongeveer 75 kilometer ten noorden van de stad Damietta en is voor 100% in handen van BP.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
BP is één van de grootste buitenlandse investeerders in Egypte en boort er al meer dan 50 jaar actief naar olie en gas. Het bedrijf staat op zijn eentje in voor bijvoorbeeld meer dan 15% van alle jaarlijks opgepompte olie en 30% van alle gas.