• 19/12/2013

Van 2D-schema’s tot Collaborative Engineering voor ontwerpteams

IGE-XAO realiseert 70.000 verkochte softwarelicenties in de hele wereld, goed voor een jaarlijks zakencijfer van 24,6 miljoen euro.

Trefwoorden: #Collaborative Engineering, #Computer Aided Engineering Software, #elektrisch ontwerpen, #IGE XAO, #ontwerpteams

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Dat is hun verdienste als je weet dat IGE-XAO dat realiseert met enkel software voor elektrotechnisch engineeren, specialisatie als 'core business'.

De Franse beursgenoteerde groep IGE+XAO, met hoofdkwartier in Toulouse, is in goeden doen. Het afgelopen jaar groeide het personeelsbestand van 354 tot 373 fulltime medewerkers. Boekjaar 2012-2013 bracht zelfs een omzetgroei van 5,1%. 'Dat valt niet uit de lucht', stelt Managing Director Benelux Sven Epding.

«We tellen zowel heel grote bedrijven als KMO's onder onze klanten. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt bovendien dat de grote accounts weer meer beginnen investeren, terwijl de middelgrote - ondanks de economische crisis - goed standhouden. Zeker in het economische landschap van vandaag gaan bedrijven uiterst kritisch om met investeringen en vergelijkt men het softwareaanbod uiterst zorgvuldig. De gestage groei van IGE+XAO als bedrijf, alsook als zakencijfer bevestigen dan ook dat na intensief vergelijken SEE Electrical een logische keuze is.»

Elektrisch ontwerpen als core business
IGE+XAO ontwikkelt ontwerpsoftware voor een heel specifiek marktsegment: het ontwerp van elektrische schema's. Maar doordat het zich uitsluitend in die materie specialiseert, beheerst het alle finesses van het elektrotechnisch ontwerpen.

«In de Benelux zijn we vooral bekend van het vroegere CADdy++, wat na de fusie met IGE+XAO in 2001 internationaal dezelfde naam SEE Electrical meekreeg. In totaliteit zijn er 4 productgroepen te onderscheiden binnen het SEE Electrical productenpallet, namelijk SEE Electrical Manufacturing (voor industrieel elektrotechnisch ontwerpen), SEE Electrical Building (voor residentieel elektrotechnisch ontwerpen), SEE Electrical Harness (kabelboomontwerp) en SEE Compodata (productconfigurator).

Vooral de eerste twee productgroepen klinken de meeste bedrijven bekend in de oren, maar ook op gebied van Harness-Design zijn we ondermeer leverancier bij Airbus, Eurocopter, Alstom, PSA, en vele anderen bedrijven die veeleisend zijn op het gebied van hun ontwerpsoftware. Een hele waaier dus aan elektrotechnische engineeringsoftware in de breedte, maar ook in de diepte.

Van technische diensten, die sporadisch aanpassingen doen, tot studieburelen die veeleisende ontwerpsoftware nodig hebben kan de juiste tekensoftware naar voren geschoven worden. Bovendien kunnen we elk pakket afstemmen op de vereisten van de gebruikersteams, en voor onze diverse API's op maat macro's ontwikkelen», stelt Epding.

Stilstaan is achteruitgaan, en dat heeft de groep IGE+XAO goed begrepen. Jaarlijks wordt er op gebied van onderzoek en ontwikkeling minstens 25% van het zakencijfer geïnvesteerd, alsook in nieuwe vestigingen blijft IGE+XAO investeren.

Zo werd recent nog een nieuwe vestiging in Turkije geopend, en liggen er nog een aantal landen op de planning voor dit boekjaar. «Klanten kunnen dus op beide oren slapen wat de continuïteit van ons bedrijf betreft.»

Het bedrijf distribueert niet alleen rechtstreeks, maar werkt daarnaast ook met diverse zakenpartners, die de software van IGE-XAO op een of andere manier integreren in hun eigen producten. Dat is bijvoorbeeld het geval met Solidworks, Weidmüller, Schneider Electric, Dassault Systèmes, Siemens, Möeller, Yellax, om er enkele te noemen.


Voor informatie:
IGE+XAO bv
Beersdalweg 84 A, NL-6412 PE Heerlen
Tel: +31 45 56 11 636, Fax +31 45 572 74 73
Email: sales-benelux@ige-xao.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
IGE-XAO


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.