• 13/09/2013

IT-speler Econocom op weg naar fusie met Franse Osiatis

Econocom verwerft meerderheid in kapitaal van Osiatis. Dat moet de weg openen naar creatie van nieuwe marktspeler met niet minder dan 8.300 medewerkers en 2 miljard omzet.

Trefwoorden: #econocom, #onderhoud, #Osiatis, #productie, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Osiatis, Jean-Maurice Fritsch en Bruno Grossi )

ENGINEERINGNET -- Beide IT-bedrijven zijn complementair: Econocom staat sterk in digitale systemen voor ondernemingen, Osiatis in dienstverlening voor infrastructuren. Dat laatste vertaalt zich naar onder meer architectuur-consulting, ICT-outsourcing van productie en werkomgevingen en kritisch onderhoud van systemen en netwerken.

De meerderheidsparticipatie is de eerste stap in de geplande toenadering tussen beide groepen, stellen de twee in een mededeling. Op termijn moet er een volledige fusie komen tot een nieuwe ‘referentiespeler’ op het gebied van digitale diensten, met niet minder dan 8.300 medewerkers en 2 miljard omzet, waarvan 650 miljoen in de digitale dienstensector.

Ondernemer Walter Butler: “Wanneer ik Osiatis heb overgenomen meer dan 15 jaar geleden in 1998 waren er 600 medewerkers. Nu is het één van de belangrijkste spelers op het vlak van informaticadiensten in Frankrijk met meer dan 4.600 medewerkers."

De twee co-voorzitters van Osiatis, Bruno Grossi en Jean-Maurice Fritsch, worden per 1 oktober lid van het Uitvoerend comité van Econocom.

Econocom van zijn kant telt 3.700 medewerkers en is goed voor 1,54 miljard euro zakencijfer.


(Bert Belmans)