• 01/10/2013

Waalse schuimproducent NMC investeert in Braziliaanse productie

Dit is Belgisch. Producent van synthetisch schuim NMC in Eynatten huldigt nieuwe Braziliaanse fabriek met extrusielijn officieel in. Goed voor investering van 2 miljoen euro.

Trefwoorden: #economie, #extrusie, #Nmc, #schuim, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: NMC )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Waalse NMC richt zijn investeringspijlen op Brazilië. Het bedrijf is momenteel vooral actief op het Europese continent, heeft onder meer productie-eenheden in Polen, Scandinavië en Rusland, maar wil nu via een extrusielijn voor schuimen ook Zuid-Amerika toevoegen aan zijn afzetgebied.

De nieuwe fabriek - Deco Industria - staat in Sao Paolo. De investering – naar verluidt zowat twee miljoen euro - slaat op een extrusielijn speciaal voor decoratietoepassingen, die ondergebracht is in een gebouw met een oppervlakte van 3.000m². Voor het project werd nauw samengewerkt met de lokale invoerder.

De fabriek werd op 1 oktober 2013 geopend worden in aanwezigheid van Philippe Suinen (Directeur-Generaal van de AWEX, het Waalse agentschap voor de export), M.Y. Noël en M.H. Bosten (respectievelijk voorzitter en CEO van NMC ) en M.R. Aussems, Business Unit Manager Architecture & Design.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
NMC produceert synthetisch schuim. Met meer dan 12 productiesites en 19 verkoopbureaus is het strategisch sterk vertegenwoordigd op de Europese markt.
De producten van NMC worden gebruikt in domeinen zoals interieur- en exterieurinrichting, isolatie, industrie, verpakking, sport en vrijetijdsbesteding.
Het bedrijf telt meer dan 1.200 werknemers in Europa en realiseerde in 2012 een omzet van 195 miljoen euro.