• 10/10/2013

Windturbinepark Poperinge in dienst genomen

Electrabel huldigde onlangs het windturbinepark van Poperinge in. Het nieuwe windturbinepark langs de Westhoekweg zal in totaal 20 miljoen kWh groene stroom kunnen opwekken.

Trefwoorden: #co2, #Electrabel, #Electrabel CoGreen, #groene energie, #groene stroom, #uitstoot, #windturbine

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Deze opgewekte groene stroom komt overeen met het verbruik van ongeveer 6 000 gezinnen. Het windturbinepark gaat een CO2-uitstoot vermijden van meer dan 9.000 ton per jaar.

Het gaat om 4 windturbines van telkens 2 MW. Twee windturbines werden op het nieuwe bedrijventerrein Sappenleen II geplaatst en twee op het aanpalende landbouwgebied, ten oosten van het nieuwe bedrijventerrein.

Dit project kon mede tot stand komen dankzij de enorme steun van de lokale autoriteiten en omwonenden en dit zonder enig aangetekend beroep.

Electrabel wil met dit project als verantwoordelijke speler bijdragen aan de ambitieuze Europese doelstellingen inzake hernieuwbare energie.

In België moet tegen 2020 13% van de verbruikte energie afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen. Vlaanderen wil, wat het geïnstalleerd vermogen onshore wind betreft, een doelstelling halen van 1500 MW tegen 2020.

Via een recent opgerichte coöperatieve Electrabel CoGreen kunnen omwonenden van de vijf meest recente parken investeren in de windturbines in hun buurt.


(Guy Leysen) (bron en foto: Electrabel CoGreen)