• 11/10/2013

Thales Alenia Space bouwt nieuw ruimtevaartcentrum in Leuven

Frans-Italiaans ruimtevaartbedrijf Thales Alenia Space gaat in Leuven een nieuw ontwikkelingscentrum voor lucht- en ruimtevaart bouwen. Er worden 20 jobs voor ingenieurs gecreëerd.

Trefwoorden: #ariane, #Finmeccanica, #ingenieur, #job, #ruimtevaart, #thales, #thales alenia space, #vacature

Lees verder

research

( Foto: Thales Ariane Space )

ENGINEERINGNET.BE -- Thales Alenia Space Belgium, de joint venture van Thales en Finmeccanica, laat weten uit de breiden in ons land. Het kondigt zijn plan aan om in Leuven een nieuw ontwikkelingscentrum op te richten.

De nieuwe vestiging gaat technologie voor de lucht- maar vooral voor de ruimtevaart creëren en moet in de eerste helft van 2014 operationeel zijn. Hoeveel de investering bedraagt, werd niet meegedeeld.

In eerste instantie zullen er 20 ingenieurs aan de slag kunnen. Het bedrijf heeft nu al een kenniscentrum voor micro-elektronica in Leuven en ook een plant in Charleroi.

Emmanuel Terrasse, Vice President R&D: "De nieuwe faciliteit gaat zich toespitsen op ontwerpdiensten voor Europa's nieuwe lanceerraketten en satellieten. Ons doel is innovatieve systemen te ontwikkelingen die onze marktpositie als grote leverancier voor de Ariane 6 versterkt."

Thales Alenia Space staat voor een omzet van 2,1 miljard euro in 2012 en telt 7.500 werknemers in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, België en de VS.

In België is de joint venture de belangrijkste fabrikant van elektronica voor de ruimtevaart. Het grootste deel van bijvoorbeeld de elektronica in ESA's Ariane 5 draagraket was afkomstig van het bedrijf, en het koestert de ambitie om hetzelfde te doen voor de Ariane 6.

Op de site in Mont-sur-Marchienne werken 600 mensen.


(Bert Belmans)