• 18/10/2013

Vlaamse 3D-print specialist Layerwise groeit 2.856% in vijf jaar

Dit is Belgisch. 3D-print dienstverlener in Leuven ontwikkelt steeds nauwkeuriger en performanter 3D productiemachines voor eigen gebruik en eindigde op 8ste plaats in Deloitte Fast50.

Trefwoorden: #3d print, #additieve fabricage, #deloitte geert noels, #econopolis, #techniek layerwise

Lees verder

Techniek

( Foto: Layerwise )

ENGINEERINGNET.BE – Het Leuvense Layerwise, één van de drie grote professionele 3D-print dienstverleners in Vlaanderen, meldt als tweede Belgische snelgroeier op de achtste plaats in de Deloitte Technology Fast50 geëindigd te zijn.

De Fast50 is een rangschikking van de snelste technologische groeiers in België en Nederland, en kijkt alleen naar de omzetcijfers van de laatste vijf jaren.

Mede-oprichter Jonas Van Vaerenbergh: “LayerWise dankt deze score aan een omzetgroei van 2.856 procent die we realiseerden over de afgelopen vijf jaar. We bedienen industriële, medische en dentale sectoren wereldwijd, en ondertekenen steeds meer grote contracten die over meerdere jaren lopen."

"Tegelijkertijd breiden we onze productiecapaciteit uit met nauwkeurigere en performantere 3D printing machines die we zelf ontwikkelen.”

LayerWise richt zich als dienstverlener uitsluitend op het professionele segment van 3D printing met metalen – ook additieve fabricage genoemd.

Ook voor ‘De prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2013’ werd LayerWise als één van de vijf finalisten geselecteerd, samen met Ballon Media, Biocartis, Medec en Zappware.

De jury, onder leiding van Geert Noels, Hoofdeconoom en Partner van Econopolis, oordeelde dat LayerWise sterk scoort op het vlak van ondernemerschap, innovatie, strategie, doorzettingsvermogen, internationalisatie en verantwoord bestuur.

Mede-oprichter Peter Mercelis: “Onze kwalitatieve en verfijnde 3D printing technologie die beschikbaar is voor steeds meer metaallegeringen, doet grote leidende fabrikanten kiezen voor ons. Vandaag komt 90 procent van onze omzet uit serieproducties van tot 50.000 stuks per jaar.”


(Bert Belmans)

CITAAT
“Als bedrijf genomineerd worden voor deze onderscheidingen is een mooie erkenning voor de evolutie die LayerWise doormaakt sinds haar oprichting in 2008,” vertellen Jonas Van Vaerenbergh en Peter Mercelis, Algemeen Directeurs en Oprichters van LayerWise.

FOTO
LayerWise geselecteerd als één van vijf finalisten voor 'De prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming 2013’.