• 21/10/2013

Burgerlijk ingenieur Frank Deschuytere nieuwe CEO Option

Option-stichter Jan Callewaert doet stap opzij en wordt als CEO opgevolgd door Frank Deschuytere. Daarmee komt een burgerlijk ingenieur aan hoofd van controversiële technologiebedrijf.

Trefwoorden: #aanstelling, #benoeming, #burgelijk ingenieur, #callewaert, #Deschuytere, #ict, #option

Lees verder

personalia

( Foto: Option )

ENGINEERINGNET.BE – Het technologiebedrijf Option maakt vandaag de aanstelling bekend van ir Frank Deschuytere tot CEO. Jan Callewaert, die CEO was sinds de oprichting in 1986, blijft actief als Uitvoerend Voorzitter. De wijzigingen gaan naar verluidt 'onmiddellijk in'.

Ir Frank Deschuytere (°1964, België) is een master in de ingenieurswetenschappen – burgerlijk ingenieur (met een specialisatie in de telecommunicatie), afgestudeerd aan UGent. Hij behaalde tevens een MBA aan de KU Leuven.

De nieuwe CEO heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse managementfuncties binnen de technologische sector. Hij startte zijn carrière in 1989 bij het R&D-departement van Agfa-Gevaert, waar hij meewerkte aan de ontwikkeling van technologieën voor digital drukken.

In 1999 vervoegde hij Xeikon, waar hij diverse rollen opnam binnen het executive team, met onder meer de verantwoordelijkheid voor R&D, productie, logistiek, HR en sales.

In 2010 stapte hij over naar OTN Systems, een producent van telecommunicatie-apparatuur. Als VP R&D en Service bij OTN Systems overzag hij de transitie naar een nieuwe netwerktechnologie.

Begin 2013 werd hij CEO van Xeikon, een positie waarvan hij afstand deed na de succesvolle introductie van een nieuwe belangrijke aandeelhouder.

Deschuytere moet Option begeleiden bij de overstap van producten voor de consumentgerichte B2C-markt naar die van M2M, een sterk zaken- en projectgerichte markt die veel technischer is en een heel andere aanpak vergt.

Oprichter Callewaert in dat verband: “Option is zichzelf aan het heruitvinden. De transformatie vraagt intern om nieuwe vaardigheden, een volledig nieuw partnermodel en een verregaand inzicht in en het management van een projectgeoriënteerde business."

Jan Callewaert, zelf een master handelsingenieur en een bachelor in filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven, stichtte Option in 1986 en met hem als CEO behaalde het bedrijf een jaaromzet van meer dan 300 miljoen euro.

Hij zal zijn focus naar verluidt verleggen 'naar de overkoepelende strategische koers van het bedrijf, investor relations en het aanspreken van zijn netwerk van industriële spelers en businesspartners'.


(Bert Belmans)