• 18/11/2013

Nederland partnerland Hannover Messe 2014

Nederlandse industrie krijgt in 2014 een prominente plek op de Hannover Messe, de grootste technologiebeurs ter wereld.

Trefwoorden: #Hannover Messe 2014, #Nederland, #partnerland, #technologiebeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Messe )

ENGINEERINGNET.NL -- Er is ruim 4.000 vierkante meter aan standruimte beschikbaar voor het presenteren van Nederlandse technische bedrijven. De beurs vindt plaats van 7 tot en met 11 april.

Vorige week ging het partnerschap tussen de Nederlandse industrie en de Hannover Messe officieel van start. Minister Ploumen en ambassadeur Kremp tekenden in Den Haag een verklaring waarin ze deze samenwerking vastlegden.

Brancheorganisaties, bedrijven en de Nederlandse overheid gaan samenwerken om de Nederlandse industrie zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Centraal punt op de beurs is het Holland Paviljoen van 1.700 vierkante meter.

Brancheorganisaties zoals FME, Nevat, Brainport Industries en Metaalunie zetten decentrale paviljoens op. Er komt onder meer een groot paviljoen voor toeleveranciers en er zijn paviljoens met thema’s als ‘high tech’, ‘energy’ en ‘metropolitan solutions’.

De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld en daardoor een internationale trekpleister. Meer dan 220.000 bezoekers, afkomstig uit ruim 90 landen, bezoeken de beurs jaarlijks. In 2013 waren er 6.550 exposanten uit 62 landen.

Ieder jaar kiest de beurs één partnerland dat extra aandacht krijgt. In voorgaande jaren waren dat onder meer China en Rusland.


(Lydia Heida)