• 20/11/2013

DEME-dochter haalt Singaporees contract binnen

DEME-dochter, Dredging International Asia Pacific, haalde in een joint venture met Starhigh Asia Pacific een Design & Build-contract binnen voor de landwinning van het Jurong Island.

Trefwoorden: #baggeren, #DEME, #DIAP, #Dredging International Asia Pacific, #Singapoor, #sleephopper

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Het Design & Build-contract betreft een opdracht voor rekening van de grootste industriële projectontwikkelaar van de Singaporese overheid, JTC Corporation (Jurong Town Corporation).

Het contract omvat de aanleg van een zanddam met oeverbescherming, baggerwerken voor het verdiepen en uitlijning van zwaaikom en toegangskanaal, grond verbeteringswerken, het hergebruiken van de baggerspecie en verwerken van uitgegraven grond, de aanleg van wegen, afwatering en riolering en, tot slot, de voorbereiding van een terrein voor onderzoek naar diverse vacuüm consolidatietechnieken.

Het project, goed voor ongeveer 625 miljoen euro, zal in 3 fases worden uitgevoerd. Een deel van Temasek Fairway en het West Jurong Channel worden opnieuw uitgelijnd en verdiept tot opgelegde waterdiepte.

Half december gaan de werken van start en tegen eind 2017 moeten fase 1 en fase 2 klaar zijn. De werken van fase 3 worden tegen augustus 2018 afgerond.

Alle werken worden uitgevoerd conform de bepalingen van het milieueffectenrapport en met naleving van alle vereisten van het milieubewakings- en milieubeheerprogramma en de scheepvaartveiligheid.

De westelijke uitbreiding van Jurong Island (JIWE) betekent een volgende stap in de bouw van 's werelds derde grootste raffinage- en petrochemische complex op Jurong Island in het westen van Singapore.


(Guy Leysen) (illustratie: DEME)

ACHTERGROND
DIAP is al sinds het begin van de jaren 1990 actief in het kader van de industriële uitbreiding van West-Singapore, met de aaneenrijging van de 7 kleinere eilanden in het huidige Jurong Island in fase 1 en 2 en de verdere uitbreidingswerken in fase 3 en 4, die eind dit jaar worden voltooid.