• 02/12/2013

Recticel: geen verdere herstructureringen Interiors-afdeling nodig

Dankzij diverse nieuwe contracten met autobouwers, zijn geen verdere herstructureringen van de Automotive Interiors-afdeling nodig, meldt Recticel.

Trefwoorden: #BMW, #economie, #Mercedes, #Porsche, #recticel, #Volkswagen, #Volvo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Recticel, Volvo-dashboard )

ENGINEERINGNET.BE - Recticel laat weten dat zijn Automobiel ‘Interiors’-afdeling de voorbije maanden verschillende nieuwe meerjarencontracten heeft weten af te sluiten voor de productie van onderdelen voor interieurbekledingen.

Meer concreet zullen bekledingen voor dashboards, handschoenkastjes en deurpaneelbekleding gemaakt worden voor grote afnemers zoals BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen en Volvo.

Recticel heeft voor dit type productie een eigen technologie ontwikkeld, die ze 'Colo-Sense Lite Spray' noemt. Daarmee kan het bedrijf lichtvaste, lichtgewicht en ecologisch verantwoorde bekledingen produceren.

In totaal gaat het, gecumuleerd over de volledige looptijd van de opdrachten, om een omzet van 364 miljoen euro, schat Recticel. De productie zal gebeuren in de fabrieken in China, Tsjechië en Duitsland.

'Bijgevolg', bevestigt Recticel in een mededeling, 'zullen er bovenop de maatregelen die reeds werden aangekondigd, er in de Automobiel Interiors-afdeling geen verdere herstructureringen nodig zijn'.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Recticel is een Belgische groep met internationale activiteiten, die opereert vanuit 103 vestigingen in 28 landen en 7.800 personen te werk stelt. Het bedrijf produceert schuimvullingen voor zitmeubelen, matrassen en lattenbodems van topmerken, isolatiemateriaal, interieurcomfort voor auto’s en allerlei andere producten voor industriële en huishoudelijke toepassingen. In 2012 haalde de groep een gecombineerde omzet van 1,3 miljard euro.