• 02/12/2013

Leuvense Materialise gaat Chinezen wegwijs maken in 3D-printing

Vlaamse Materialise sluit akkoord met 'China 3D Printing Technology Industry Alliance' om training te geven in ruil voor legaal gebruik van zijn software.

Trefwoorden: #3d, #3d print, #china, #China 3D Printing Technology Industry Alliance, #materialise, #techniek

Lees verder

Techniek

( Foto: Materialise, CEO, Fried Vancraen en Luo Jun, voorzitter van 'China 3D Printing Technology Industry Alliance )

ENGINEERINGNET.BE – 3D print dienstverlener Materialise meldt met een 3D print alliantie in China een akkoord afgesloten te hebben voor het gebruik van zijn software.

Als lid van de 'China 3D Printing Technology Industry Alliance', gaat de Leuvense pionier in additieve fabricage de Chinezen support en opleiding geven op het gebied van 3D-printing. In ruil belooft de alliantie dat ze het legaal gebruik van Materialise's software zal promoten.

CEO Fried Vancraen: “We zijn al een hele tijd actief in China, maar desondanks bleven we altijd een beetje aan de zijlijn staan. Via de alliantie kunnen we nu met alle grote spelers in de Chinese 3D-print markt samenwerken om het volle potentieel van de technologie in China te ontplooien."

Eerder dit jaar liet het bureau voor marktonderzoek IDTechEx al weten dat de Aziatische markt de 3D print technologie veel minder oppikt dan de VS en Europa, althans wat de commercialisatie betreft: 'De Aziatische markt is en blijft relatief zwak".

Mogelijk wil Materialise op die opportuniteit inspelen én in één klap op eigen (niet-juridisch) initiatief de courante praktijk van het illegaal kopiëren en/of plagiëren van software beteugelen.


(Bert Belmans)