• 02/12/2013

GE experimenteert met Google Glass voor turbine-inspectie (+video)

Schitterend! General Electric onderzocht niet-alledaags gebruik van Google Glass voor inspectie van vliegtuigturbines: 'in de toekomst zullen er steeds meer van zulke toepassingen komen'.

Trefwoorden: #ge, #general electric, #google, #google glass, #ict, #inspectie, #maintenance, #onderhoud, #techniek, #technologie

Lees verder

Techniek

( Foto: YouTube / GE )

ENGINEERINGNET - De ontwikkelingsafdeling van GE - General Electric – heeft een tijdje mogen experimenteren met de futuristische Google Glass-bril, meldt de Amerikaanse engineeringmastodont. Hun technische staf heeft daar dus - blijkbaar als bevoorrechte partner van Google - in de praktijk al ervaring mee op mogen doen, een voorrecht waar weinig bedrijven – zeker in de industriële sfeer – op prat kunnen gaan.

'De ervaring van onze ingenieurs en technici is alvast positief', stelt GE in één van zijn rapporten. 'Er zijn al enkele echt schitterende technische toepassingsgebieden aan het licht gekomen'.

Zo gingen de onderhoudsspecialisten in GE's luchtvaartcentrum in Cincinnati er mee aan de slag tijdens de inspectie van een vliegtuigturbine

Arnie Lund, hoofd van GE’s Connected Experience Labs: "Techniekers die letterlijk armlengten diep in een vliegtuigmotor zitten, vinden het moeilijk telkens als ze informatie op een computer nodig hebben, alles te laten vallen en de informatie op hun laptop op te zoeken. Soms kunnen ze andere mobiele toestellen mee in of naast de motor nemen, maar dat gaat lang niet altijd'.

Met Google Glass is dat overbodig en kunnen ze de bril aansturen via stemcommando's zoals “O.K. glass, recognize part” of “O.K. glass, engine status", waarna de computerbril de gevraagde informatie op zijn doorkijkschermpje projecteert.

De Amerikaanse mastodont kijkt nu naar verluidt ook naar nuttige toepassingen van de bril in andere divisies, zoals Olie & Gas of Stroom & Water.

Analisten van GE voorspellen overigens in het technische speelveld een mooie toekomst voor niet alleen Google Glass, maar alle vestimentaire en 'draagbare' computertjes, zoals polshorloges, headsets en ooglenzen: 'Dat zullen steeds belangrijker instrumenten worden om de efficiëntie in de industriële sector op te drijven'.


(Bert Belmans)