• 03/12/2013

Rockwell Automation introduceert PowerFlex 523 'AC drive'

De PowerFlex 523 ‘AC Drive’ verkort de configuratie en installatietijd en verlaagt de kosten dankzij een door klanten geïnspireerd ontwerp.

Trefwoorden: #AC Drive, #Allen-Bradley, #PowerFlex 523, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Rockwell Automation introduceert een nieuw model in de Allen-Bradley PowerFlex 520-serie compacte wisselstroom-drives. De PowerFlex 523 ‘AC drive’ is uitgerust met flexibele functies die gebruikers helpen hun concurrentiepositie te verbeteren.

De drive is gericht op ontwikkelaars van eenvoudige 'stand-alone' machines. De PowerFlex 523 combineert de behoefte aan beheermogelijkheden met functies die de kosten om machines te ontwerpen, ontwikkelen en te implementeren verlaagd.

"We hebben tijdens de ontwikkelfase wereldwijd honderden gebruikers van drives bezocht. Dit stelde ons in staat met eigen ogen te zien aan welke functies gebruikers op dit moment de meeste waarde hechten en wat zij in de komende vijf jaar aan nieuwe functies willen zien", zegt de Global marketing manager van Rockwell Automation Jimmy Koh.

"Ontwikkelaars van 'stand-alone' machines willen over net voldoende controlemogelijkheden beschikken en hebben nadrukkelijk behoefte aan functies die zowel de configuratie vereenvoudigen als de installatie versnellen. Dit zijn de punten waar ontwikkelaars de meeste winst kunnen behalen. We hebben de PowerFlex 523 dan ook ontworpen om te kunnen voldoen aan deze behoeftes."

Eenvoudige configuratie
De PowerFlex 523 vereenvoudigt de configuratie door machinebouwers een standaard USB-verbinding te laten gebruiken voor het up- of downloaden van configuratiebestanden voor drives.

Ontwikkelaars kunnen de PowerFlex 523 programmeren via de ingebouwde human interface module (HIM). De module toont data op het LCD-paneel van de drive en maakt het mogelijk razendsnel door teksten te scrollen. Ook biedt de module de ontwikkelaars gedetailleerde uitleg van parameters en andere codes.

De HIM ondersteunt meerdere talen voor een wereldwijde ondersteuning. De PowerFlex 520-serie bevat de unieke tools ‘AppView’ en ‘CustomView’, die de configuratie versnellen door voor veelvoorkomende applicaties gegroepeerde parameters te leveren.

De tools stellen gebruikers daarnaast in staat hun instellingen voor de gegroepeerde parameters op te slaan. De tools zijn eenvoudig te bereiken via de HIM of met softwaretools voor de configuratie.

Ook de ‘Connected Components Workbench’-software van Rockwell Automation helpt de configuratie van drives te versnellen en ontwikkeltijd te verkorten. De software biedt hiervoor zowel on- en offline configuraties, de tools AppView en CustomView als start-up wizards.

Machinebouwers kunnen voor meer complexe machines in een netwerk hun voordeel halen uit de optionele EtherNet/IP-adapter met dubbele poort voor de PowerFlex 523 AC drive. Deze module biedt ondersteuning voor ringtopologie en biedt Device Level Ring (DLR) functionaliteit. DLR helpt het netwerk veerkrachtig te maken en zorgt voor de beschikbaarheid van drives en machines.

Zodra een DLR-netwerk een breuk in de ring detecteert levert deze razendsnel een alternatieve route zodat de data zijn weg kan vervolgen. De EtherNet/IP-adapter met dubbele poort ondersteunt naast ringconfiguraties ook lineaire topologie.

De ringtopologie neemt de noodzaak voor een externe switch weg en reduceert de benodigde hoeveelheid kabels. Dankzij de EtherNet/IP-adapter met dubbele poort biedt de PowerFlex 523 AC drive de mogelijkheid apparaten automatisch te configureren. Configuratiebestanden worden automatisch gedownload zodra een drive wordt geïnstalleerd, waardoor machinebouwers tijd besparen.

Flexibel beheer en een modulair design voor een grotere flexibiliteit van applicaties
De PowerFlex 523 AC drive biedt een antwoord op een breed scala aan applicatiebehoeften. De drive heeft een vermogensbereik van 0,25 pk (0,2 kW) tot 15 pk (11 kW). Opties voor het sturen van de motor bestaan uit volts-per-hertz en sensorless vector. De laatste optie biedt ook toegang tot de 'Economizer modus'.

Het modulaire ontwerp van de PowerFlex 523 AC drive biedt machinebouwers tijdens de installatie veel vrijheid en flexibiliteit. Het verwijderen van de controlemodule van de module die de stroomvoorziening regelt, biedt machinebouwers de mogelijkheid de configuratie en installatie gelijktijdig uit te voeren. De implementatietijd van machines wordt hierdoor aanzienlijk verkort.

De PowerFlex 523 vereist in de schakelkast een vrije ruimte van vijftig millimeter aan zowel de boven- als onderzijde. De drive kan zowel verticaal als horizontaal worden geïnstalleerd. In beide opstellingen kan de unit zij-aan-zij met andere drives worden geplaatst.

Deze kleinere vrije ruimte en flexibiliteit in installatie helpt klanten de gebruikte paneelruimte terug te dringen. De PowerFlex 523 is getest tot temperaturen van vijftig graden Celsius. Met behulp van een optionele ventilatorbeheermodule kan de drive zelfs opereren met temperaturen tot zeventig graden Celsius, zonder op prestaties in te hoeven leveren.


Over Rockwell Automation
Rockwell Automation, 's werelds grootste bedrijf gericht op industriële automatisering en informatie, maakt haar klanten productiever en de wereld duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee, Wisconsin. Rockwell Automation heeft meer dan 22.000 werknemers in dienst die klanten in meer dan 80 landen bedienen.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation
De Kleetlaan 12A - B-1830 Diegem
Tel: +32 (0)2 716.84.11
be.rockwellautomation.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Nox-PR


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.