• 13/12/2013

Nieuwe XP500 panel PC met capacitief multitouch display

Eaton breidt haar uitgebreide programma high-end HMI uit met de serie XP500 krachtige industriële touch panel PC's.

Trefwoorden: #Eaton, #HMI, #machine- en systeembouwers, #panel PC, #XP500

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- De nieuwe apparaten voldoen aan de toenemende vraag van machine- en systeembouwers naar hoognauwkeurige en kostenefficiënte HMI oplossingen met capacitieve multitouch technologie.

De XP500 panel PC’s draaien op het open besturingssysteem Windows 7 en worden op de markt gebracht met breedbeeld schermen in drie groottes 10,1", 15,6" en 21,5". Hun slanke ontwerp zonder ventilator en met glazen front zorgt voor een moderne uitstraling en vermindert de benodigde ruimte.

De HMI panel PC’s worden gemonteerd in schakelkasten of operator consoles en kunnen worden gebruikt voor standaard toepassingen in de machinebouw in vrijwel alle industriële sectoren. De XP500 panel PC vergemakkelijkt bediening voor de gebruiker en de gevoelige touchsensor technologie zorgt ervoor dat besturingcommando’s nauwkeurig worden gedetecteerd.

De XP500 serie, speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de machine- en installatiebouw, stelt Eaton in staat om de nieuwste operationele structuren en praktijken van de consumententechnologie in te zetten op het gebied van de automatisering.

De PCT technologie (projected capacitive touch) zorgt bij de HMI voor intuïtieve bediening. Dankzij de multitouch functie kunnen gebruikers op het scherm functievelden bedienen, zowel met meerdere vingers van één hand, als met twee handen.

Zoals bij touch pads of smartphones, kan de operator met twee vingers elementen in- en uitzoomen en deze scrollen, bijvoorbeeld documenten uit het opgeslagen Help systeem. Het nauwkeurige sensorsysteem voorkomt onbedoelde bedieningsfouten of machinestarts.

Kritische functies kunnen aldus alleen worden geactiveerd door verschillende operationele velden tegelijk aan te raken, waardoor de veiligheid van installaties aanzienlijk wordt vergroot - ook in vergelijking met single-touch panels.

Het gladde, niet-reflecterende veiligheidsglas van het scherm wordt geleverd als een speciaal, makkelijk te onderhouden ontwerp met een split-free en edge-free front dat grondige reiniging mogelijk maakt, zelfs met sterke reinigingsmiddelen.

De XP500 onderscheidt zich op grond van zijn maximale openheid en uitstekende specificaties: de AMD 1.65 GHz Dual Core CPU's met geïntegreerde Radeon grafische kaart zorgen voor een hoge verwerkingscapaciteit en uitstekende graphics.

De apparaten draaien op Windows 7 of Windows Embedded 7 besturingssystemen. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala van uiteenlopende software; ook kunnen ze draaien op de visualisatie software van Eaton.

Het platte ontwerp met het grote scherm geeft de XP500 een zeer elegante uitstraling. Tegelijk is de aluminium behuizing robuust – waarbij het front bescherming biedt volgens IP65/NEMA 4X en de apparatuur is voorzien van UL Class I, Division 2 certificering.

Dit maakt de panel PC geschikt voor zware industriële omgevingen, alsmede voor gevaarlijke toepassingen in de procesindustrie. Het apparaat wordt geleverd met twee Ethernet en USB interfaces, alsmede met een RS232 en RS485 interface.

Behalve het interne massageheugen, kan eveneens een CFast verwijderbare geheugenkaart worden gebruikt voor de bediening of voor de data. <<

Voor meer informatie:
Eaton Industries
Industrialaan 1 - B-1702 Groot-Bijgaarden
+32 2 719 88 52 - www.eaton.eu
Voor al het laatste nieuws volg ons op
Twitter via @Eaton_EMEA of
bezoek onze Eaton EMEA LinkedIn bedrijfspagina.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.