• 11/02/2014

Eaton breidt programma beproefde PKE elektronische motorbeveiligingen uit

Smart trip blocks van Eaton transformeren PKE motorbeveiligingen in vermogensautomaten voor de bescherming van kabels en leidingen.

Trefwoorden: #bescherming van kabels en leidingen, #Eaton, #PKE motorbeveiligingen, #Smart trip blocks, #vermogensautomaten

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Eaton breidt het programma beproefde PKE elektronische motorbeveiligingen uit met nieuwe PKE-XTU ... CP trip blocks.

Dankzij deze uitbreiding kunnen gebruikers een bestaande PKE basisunit in een handomdraai veranderen in een IEC 60947-2 vermogensautomaat voor het beschermen van kabels en leidingen.

Bij gebruik in combinatie met de SmartWire-DT module, kunnen met deze apparaten ook de gegevens van schakelaars of verbruikers worden uitgelezen en bewaakt, zodat de beschikbaarheid van installaties en het energieverbruik moeiteloos kunnen worden geoptimaliseerd.

Het modulaire PKE systeem bestaat hoofdzakelijk uit de PKE basisunit en een inplugbare trip block, waardoor elke wijziging achteraf aan de schakelaar eenvoudig en gemakkelijk kan worden doorgevoerd.

De gebruiker profiteert van een hoge mate van flexibiliteit en bespaart zo tijd en kosten bij de conversie, aangezien volledige vervanging van de schakelaar niet nodig is. Het concept maakt tevens geoptimaliseerd voorraadbeheer mogelijk.

Eaton levert de nieuwe trip blocks in de twee Standard en Extended varianten. Met behulp van het nieuwe PKE-SWD-CP functie-element, kan met de Extended modellen de PKE motorbeveiliging worden aangesloten op het SmartWire-DT communicatiesysteem.

Dit biedt een betaalbare communicatieoplossing voor het bewaken van de vermogensautomaat en de beveiligde belastingen van het energiedistributiesysteem. Beide varianten van de PKE trip blocks voor systeembeveiliging zijn leverbaar in de twee stroombereiken 15 tot 36 A en 30 tot 65 A, en in de twee verschillende montagebreedtes 45 mm en 55 mm. De PKE motorbeveiliging biedt een uitstekend onderbrekingsvermogen van 50 kA/400 V.

In tegenstelling tot trip blocks voor motorbeveiliging, kunnen gebruikers met de trip blocks voor systeembeveiliging de afschakeldrempel van de elektronische motorbeveiligingen aanpassen aan verschillende kabellengtes en -doorsneden.

Een onevenwichtige belasting heeft geen effect op het afschakelgedrag, waardoor de PKE motorbeveiliging ook betrouwbare bescherming biedt voor eenfase belastingen met verschillende nominale stromen.

Als de beveiligingsmodules zijn verbonden met SmartWire-DT via de PKE-SWD-CP modules, kan de gebruiker de hoeveelheid geleverde data instellen door het bijpassende dataprofiel te selecteren.

Naast de basisgegevens van de vermogensautomaat (schakelpositie, het instellen van waarden, oorzaak van afschakelen, schakelaartype) kunnen de stroomwaarden van elke afzonderlijke fase worden doorgegeven.

Extra meetapparatuur en installatiewerk dat gewoonlijk vereist is voor deze functie, is niet langer nodig. <<

Voor meer informatie:
Eaton Industries
Industrialaan 1 - B-1702 Groot-Bijgaarden
+32 2 719 88 52 - www.eaton.eu
Voor al het laatste nieuws volg ons op
Twitter via @Eaton_EMEA of
bezoek onze Eaton EMEA LinkedIn bedrijfspagina.

Eaton´s Electrical Sector is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening; besturing en automatisering; verlichting en beveiliging; gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen; oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden; en engineering services. Via haar wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrische energietechniek.

Eaton is een gediversifieerd powermanagementbedrijf dat energie-efficiënte oplossingen biedt die onze klanten helpen elektrische, hydraulische en mechanische energie doeltreffend te beheren. Eaton, een wereldwijde technologieleider, heeft in 2012 Cooper Industries plc overgenomen. De inkomsten uit de gecombineerde bedrijfsactiviteiten in 2012 bedroegen $ 21,8 miljard op pro-formabasis. Eaton telt ongeveer 102.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. <<

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.