• 19/12/2013

Heijmans mag voor DSM hightech laboratorium bouwen in Delft

Heijmans ontvang van DSM Food Specialities voorlopige gunning om in samenspraak met gebruikers nieuw laboratorium voor biotechnologisch onderzoek te realiseren.

Trefwoorden: #biotech, #dsm, #heijmans, #laboratorium, #onderzoek, #research, #shell

Lees verder

research

( Foto: Heijmans )

ENGINEERINGNET.NL - DSM gaat de komende jaren in drie nieuwe onderzoeksfaciliteiten investeren, één in Sittard-Geleen en twee in Delft. Eén daarvan is Lab 6 in Delft, dat het huidige Beijerincklab moet vervangen en waarin het Biotechnology Center zal ondergebracht worden.

De opdracht voor de bouw - met inbegrip van de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige aspecten – is nu na een aanbesteding toegewezen aan Heijmans. Dat bedrijf gaat de werkzaamheden uitvoeren als integraal project.

Bijzonder is dat het gebouw in nauwe samenwerking met de gebruikers ontworpen zal zijn. "Zij kennen de werkprocessen als geen ander", claimt projectmanager Harry Spuyman. De nieuwe faciliteit zal 350 medewerkers herbergen en in vloeroppervlakte circa 13.800m² groot zijn.

De bouw van Lab 6 is de eerste stap in het Fit4Future-programma van DSM. Dat is het herinrichtingsplan voor het westelijk deel van het terrein in Delft als het biotechnologiecentrum. De eerste palen gaan medio 2014 de grond in, een jaar later moet het nieuwe lab klaar zijn.

Heijmans heeft overigens al verschillende laboratoria gerealiseerd, waaronder het laboratorium van het onlangs opgeleverde Meander Medisch Centrum in Amersfoort, het WUR Orion in Wageningen, Shell Technology Centre in Amsterdam en Solliance op de High Tech Campus in Eindhoven.


FOTO
Artist impression van architect Cepezed van het nieuwe lab.