• 20/12/2013

GeoSea tekent grote offshore windenergie contracten

GeoSea, de waterbouwspecialist van Deme, heeft enkele grote contracten voor offshore windenergie in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk binnengehaald.

Trefwoorden: #DEME, #GeoSea, #German Bight, #Kentish Flats Extension, #offshore windpark, #windturbine

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deme )

ENGINEERINGNET - GeoSea sloot een nieuw EPCI-contract voor het ontwerp, de levering en de installatie van de funderingen voor 15 windturbines. Dat laat het bedrijf weten in een mededeling.

Kentish Flats Extension is een nieuw offshore windproject aan de kust van North Kent (VK). GeoSea staat in voor het ontwerp, de levering en de installatie van 15 funderingen voor windturbines. De werken gaan in het voorjaar van 2015 van start.

Tal van aspecten maken dit project uniek, zoals de ondiepe wateren waarin gewerkt zal worden, de getijdenafhankelijkheid en het zeer vernieuwende funderingsontwerp.

Daarnaast kende DONG Energy een contract toe voor het vervoer en de installatie van funderingen voor de Gode Wind offshore windparken. Die windparken liggen in de ‘German Bight’, op 45 km van de kust. GeoSea was ook al betrokken bij de aanleg van de windparken Alpha Ventus en Borkum West, die in dezelfde regio liggen.

Het nieuwste contract omvat de installatie van de ‘monopile’-funderingen en het transport van die funderingen van bij de fabrikant naar de basis in Eemshaven. GeoSea’s zusterbedrijf Tideway staat in voor de erosiebescherming.

Dit project start eveneens in het voorjaar van 2015 met de installatie van 42 funderingen in Gode Wind 02, gevolgd door 55 funderingen in Gode Wind 01.

Deze beide projecten vertegenwoordigen naar verluidt een waarde van 200 miljoen euro.


(Guy Leysen)