• 30/12/2013

VIB richt onderzoeksgroep voor auto-immune ziekten op aan UHasselt

VIB-directeur Jo Bury: "We willen internationaal gerenommeerd onderzoeker in auto-immuniteit naar Vlaanderen brengen om nieuwe onderzoekgroep aan Universiteit Hasselt te leiden."

Trefwoorden: #auto-immuun, #biomed, #biotech, #multiple sclerose, #onderzoek, #research, #Universiteit Hasselt, #vib, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIB, Jo Bury )

ENGINEERINGNET.BE - Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie is een onderzoeksinstituut in de levenswetenschappen met meer dan 1.300 wetenschappers dat mee aan de basis lag van de uitbouw van de alom geprezen en internationaal erkende Vlaamse biotechcluster.

Tot nu had het VIB wel partnerschaps met de Universiteiten van Leuven, Brussel, Gent en Antwerpen maar niet met die van Hasselt.

Daar komt nu verandering is: met fondsen van het SALK-plan van de Vlaamse regering – het 'Limburgplan' - wordt het Biomedisch Onderzoeksinstuut BIOMED van de UHasselt versterkt met een nieuwe, aan het VIB verbonden onderzoeksgroep.

De groep gaat zich specifiek bezighouden met onderzoek naar auto-immune aandoeningen. De Vlaamse regering gaf onlangs groen licht voor de investering.

BIOMED had zich overigens de afgelopen 20 jaren al een sterke reputatie uitgebouwd in het onderzoek rond multiple sclerose en andere auto-immune ziekten, maar krijgt nu dus nog meer slagkracht.


(Bert Belmans)

REACTIES
Algemeen VIB-directeur Jo Bury: "Het is de bedoeling allereerst een internationaal gerenommeerd onderzoeker in auto-immuniteit naar Vlaanderen te brengen."

Piet Stinissen, decaan faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen van de UHasselt: “We krijgen ook toegang tot het sterke VIB-netwerk op niveau van onderzoek, technologietransfer en spin-off creatie. Ook voor onze life sciences bedrijven in BioVille biedt dit nieuwe opportuniteiten.”