• 07/01/2014

Atos daagt IT-studenten uit app voor Olympische Spelen te ontwikkelen

Dienstverlener Atos daagt in 'IT Challenge 2014' teams van studenten uit om app rond Olympische Spelen te ontwikkelen. Opgelet: aanmelden kan tot 17 januari.

Trefwoorden: #app, #atos, #ict, #it challenge, #olympics, #olympische spelen, #paralympics, #student

Lees verder

Techniek

( Foto: Atos )

ENGINEERINGNET - De Atos IT Challenge beleeft zijn derde editie. Vorig jaar versloeg een team van jonge IT-professionals uit Oostenrijk 55 teams met de app 'Evergreen'.

Dit is een app die de CO2-uitstoot van auto's verlaagt en de tijd beperkt die een automobilist voor rode verkeerslichten moet wachten door op basis van de navigatieroute de optimale snelheid voor een zogenoemde ‘groene golf’ voor te stellen.

In 2014 staat de IT Challenge in het teken van apps voor een intensere ervaring van de Olympische Spelen voor atleten, vrijwilligers, het publiek en bezoekers van Rio de Janeiro.

Studenten aan universiteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, de Verenigde Staten, Oostenrijk en India worden uitgedaagd om met een team van twee tot vijf personen innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties te ontwikkelen.

Het winnende team wint een reis naar Barcelona, inclusief een bezoek aan het IT-expertisecentrum voor de Olympische Spelen van Atos, een ontmoeting met deskundigen van het IOC, het Internationale Paralympische Comité, en de organisatiecommissie Rio 2016.

De gedachte achter de IT Challenge is het bevorderen en stimuleren van innovatie bij de nieuwe generatie IT-professionals. "De IT Challenge biedt studenten alle kans hun stempel te drukken op de technologie van morgen. Deze wedstrijd is een fantastische leerervaring voor studenten, universiteiten en voor onszelf”, zegt Gilles Grapinet, Senior Executive Vice President van Atos.


(Bert Belmans)