• 10/01/2014

Test & Measurement Solutions lijft sectorgenoot CENAT in

Hasseltse Test & Measurement Solutions heeft Cenat in Kortrijk overgenomen. "We halen expertise over complexe testsystemen in huis ", stelt directeur Kurt Hensen.

Trefwoorden: #cenat, #crio, #economie, #labview, #national instruments, #overname, #pxi, #test measerument solutions

Lees verder

Nieuws

( Foto: Test & Measurement Solutions, Kurt Hensen )

ENGINEERINGNET.BE - CENAT - Control Engineering and Automation - werd opgericht in 2006 en heeft sindsdien een bijzondere expertise opgebouwd in de ontwikkeling van 'Embedded' en 'Hardware in the Loop' testsystemen.

Dit zijn testplatformen die gebouwd worden om zeer omvangrijke of budgettair onhaalbare testcondities te simuleren.

Het Kortrijkse bedrijf werkt daarvoor hoofdzakelijk met de Labview-, Crio- en PXI-platformen van National Instruments en is sinds 2010 ook een Alliance Member van deze leverancier.

Ook Test & Measurement Solutions werkt met een aantal strategische partners, waaronder hetzelfde National Instruments, maar ook bijvoorbeeld Cognex en Beckhoff.

Het bedrijf wist – oorspronkelijk onder de naam ES International - te groeien dankzij een kapitaalinjectie in 2001 van Business Angels Network Vlaanderen. In 2010 kochten de oprichters de aandelen terug over, om in 2011 T&M Solutions in Nederland over te nemen. Vorig jaar werd EX International herdoopt tot Test & Measurement Solutions.

Kurt Hensen, Directeur van Test & Measurement Solutions over de acquisitie van CENAT: "We halen niet alleen bijzondere expertise in huis op het vlak van high level en complexe testsystemen, maar we positioneren ons ook met onze integrale test- en meetoplossingen aan de andere kant van het land, vlakbij de taalgrens en bij Frankrijk."

"Bovendien kunnen we dankzij de expertise van CENAT de business unit 'industriële automatisering & sturing' in Hasselt verder uitbouwen. Op termijn zal dit ongetwijfeld een aantal extra arbeidsplaatsen opleveren, zowel in Hasselt als in Kortrijk."

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


(Bert Belmans)