• 13/01/2014

Ruim 350.000 componentengegevens in EPLAN Data Portal

56 producenten zorgen voor 350.000 data units. Nieuw zijn bijvoorbeeld hoogspanning schakelinstallaties van General Electric (GE) en pneumatische componenten van Numatics.

Trefwoorden: #EPLAN, #EPLAN Data Portal, #General Electric, #hoogspanning schakelinstallaties

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- Daarnaast zijn Murrelektronik met o.a. veldverdelers, Omron en de kabelproducenten Schweiger, Sigmatec, Stego en TKD Kabel toegevoegd.

Efficiënt ontwerpen begint bij de kleinste unit - met een gestandaardiseerde component die via het EPLAN Data Portal aan het betreffende ontwerpproject wordt toegevoegd. Gebruikers kunnen zo sneller en efficiënter werken, met gegevens die door de producent zijn goedgekeurd. 48 producenten waren al in het portaal vertegenwoordigd.

Nu zijn er nog eens acht producenten toegevoegd en zijn de productcatalogi geactualiseerd. Het eerste voorbeeld is GE: deze producent heeft 700 nieuwe onderdelenrecords op het gebied van hoogspanningsschakelinstallaties toegevoegd, evenals de bijbehorende afbeeldingen. Macro's van de schakelinstallaties vereenvoudigen het elektro-ontwerp met EPLAN.

Automatiseringsproducent Murrelektronik is ook nieuw in het portaal. Veldverdelers, kabels, beveiligingsapparaten, spanningsbronnen en PLC-componenten zijn in het portaal opgenomen.

Gebruikers profiteren van ruim 270 records met afbeeldingen, daaronder 2D- en 3D-macro's. Eveneens nieuw in het portaal is het Amerikaanse Numatics, toonaangevend producent van componenten op het gebied van pneumatische engineering.

Meer dan 100.000 records van pneumatische onderdelen kunnen nu snel aan het ontwerp worden toegevoegd. Ook A. Schweiger GmbH biedt nu ruim 130 data records en pdf-documenten met EcoMolded, het nieuwe aansluitsysteem voor motoren.

Standaardtypes van de gegoten stekerverbindingen voor Siemens, Fanuc, SEW, Bosch Rexroth, Beckhoff, B&R, Elau en andere toepassingen zijn als catalogusproducten verkrijgbaar.

Andere nieuwkomers in het portaal zijn Sigmatek met PLC-componenten, Omron, Stego en TKD Kabel.

Productcatalogi geüpdatet
Producenten die al in het portaal vertegenwoordigd zijn, Phoenix Contact bijvoorbeeld, hebben hun productaanbod uitgebreid.

Op dit moment zijn meer dan 20.000 nieuwe en herziene data units beschikbaar - circa 12.400 daarvan zijn macro's, en daarvan weer 600 in 3D. B&R heeft ruim 2.500 onderdelen op het gebied van spanningsbronnen, generatoren, PLC's en steekconnectors toegevoegd.

Bedrijven als ABB, Weidmüller en Sick hebben nog meer onderdelen toegevoegd en ook Festo heeft het beschikbare assortiment in het EPLAN Data Portal uitgebreid. Met de huidige 34.000 records - waarvan circa 20.000 functiemacro's en bijna 9.000 2D grafische macro's - biedt het bedrijf uit het Duitse Esslingen een breed scala aan onderdelen voor fluidtechnische en elektro-engineering evenals componenten voor  mechanische en procesengineering.

Festo vervult een voortrekkersrol: het is de eerste producent die alle  productgebieden van het complete assortiment integreert.

In het kort:
Het EPLAN Data Portal is een centraal platform waarop meer en meer producenten en een toenemend aantal EPLAN gebruikers (momenteel 47.000) vertrouwen.

Beide partijen profiteren van de uitstekend voorbereide gegevens. Het EPLAN Data Portal brengt daarom twee werelden bij elkaar: die van de componentenproducent en die van de gezamenlijke gebruikers.


ACHTERGROND
EPLAN staat voor ´Efficient Engineering´.

Wij adviseren bedrijven over het optimaliseren van hun technische processen, het ontwikkelen van softwaregebaseerde engineering oplossingen voor mechatronica en het implementeren van customised CAD, ERP, PDM en PLM interfaces om het interdisciplinaire product- en creatieproces te versnellen. Dit betekent dat u efficiënter kunt werken en dat uw time-to-market verkort wordt.

Uitgebreide diensten zoals advies over variantenbeheer en het configuratieproces, advies met betrekking tot standaardisatie, automatisering en integratie, implementaties, opleidingen en ondersteunende diensten maken allemaal deel uit van ons aanbod.

Onze software en diensten zijn van de hoogste kwaliteit en worden voortdurend geoptimaliseerd en verder ontwikkeld. Dit is hoe wij de klant technologische voorsprong kunnen bieden voor zijn investeringen op de lange termijn.

EPLAN is een dochteronderneming van Rittal International en daarmee onderdeel van de Friedhelm Loh Group.

Deze groep telt wereldwijd 11.500 werknemers en heeft een jaar omzet van 2,2 miljard euro. EPLAN staat dan ook wereldwijd voor continuïteit en investeringsbetrouwbaarheid.

De aanwezigheid in 50 landen garandeert ondersteuning voor 25.000 klanten met wereldwijd 80.000 installaties.


Voor meer informatie:
EPLAN Software & Service België
Nico De Baerdemaeker
Bosstraat 54 - B - 3560 Lummen
+32 (0) 13 53 96 96
ndebaerdemaeker@eplan.be - www.eplan.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MEPAX


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.