• 13/01/2014

Flevoland en Wageningen UR tekenen convenant voor samenwerking

De provincie Flevoland en gemeente Lelystad willen meer Life Science-ondernemingen aan zich binden door deze bedrijven aan Wageningen UR te koppelen.

Trefwoorden: #(CVI), #ACRRES, #Central Veterinary Institute, #Flevoland, #PPO, #Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, #Wageningen UR

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Deze overeenkomst is goed voor de bedrijvigheid in de polder en uiteraard ook gunstig voor Wageningen UR. De drie partijen sloten op 9 januari een convenant.

In Lelystad zijn meerdere onderzoeksinstituten van Wageningen UR gevestigd, zoals het Central Veterinary Institute (CVI) en Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO). Ook ACRRES, waar onderzoek wordt gedaan naar duurzame energieproductie en bioraffinage, is in Lelystad gevestigd. De aanwezigheid van Wageningen UR geeft een flinke boost aan de kenniseconomie in Flevoland.

Niet alleen door soepele regelgeving in Flevoland moet het aantrekkelijk worden voor bedrijven om zich er te vestigen. Gemeente en provincie gaan ook actief meehelpen om bijvoorbeeld Europese onderzoekssubsidies binnen te halen voor deze consortia bij betrokken is.

Dankzij Europese matchingsgelden wordt het voor bedrijven een stuk goedkoper om met de universiteit samen onderzoek te doen.


(Guy Leysen) (bron en foto: Wageningen UR)

Op de foto: convenant getekend door Jop Fackeldey (Lelystad) , Tijs Breukink (Wageningen UR) en Jan-Nico Appelman (Flevoland).