• 16/01/2014

Vertrekkende CFO Akzo Nobel laat bonus liggen

Keith Nichols, Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel, verlaat vrijwillig het bedrijf waarbij zijn aanspraak op onder meer 2 miljoen euro aan aandelen vervalt.

Trefwoorden: #Akzo Nobel, #CFO, #Keith Nichols, #Ton Büchner

Lees verder

personalia

( Foto: Akzo Nobel )

ENGINEERINGNET.NL - Nichols heeft acht jaar voor het verf- en chemieconcern gewerkt.

Reden voor zijn vertrek is het wekelijks op en neer reizen van Engeland naar Nederland. De familie van Nichols woont in Engeland.

Het tussentijds opzeggen van zijn contract, kost Nichols wel een lieve duit. Hij ontving in de afgelopen twee jaar aandelen als bonus voor op de lange termijn, maar het eigendom daarvan keert naar het bedrijf terug doordat de CFO zijn contract nu verbreekt.

Het gaat in 2012 alleen al om aandelen die momenteel circa 2 miljoen euro waard zijn, aldus Het Financieele Dagblad. De omvang van de aandelenbonus uit 2013 wordt in het komend jaarverslag gepubliceerd. Verder kost deze stap Nichols nog zijn vertrekregeling en één jaarsalaris ter waarde van 600.000 euro.

Nichols stelt zelf dat het niet gemakkelijk is geweest om deze beslissing te nemen, maar dat het bedrijf op koers ligt om de financiële doelstellingen van 2015 in de komende jaren te halen.

Chief Executive Officer Ton Büchner geeft aan dat de vertrekkende CFO een sleutelrol speelde in de veranderde van opzet van het bedrijf, zoals bij het afstoten van de farmaceutische tak.

Ook droeg Nichols bij aan het verhogen van de financiële discipline en het bereiken van functionele verbeteringen binnen de gehele organisatie. Akzo Nobel is nu wereldwijd op zoek naar een opvolger voor Nichols.


(Lydia Heida)