• 16/01/2014

Winnaars Creativiteitsmarathon bedenken wasproces van de toekomst

Zeven leerlingen uit vijfde en zesde leerjaar secundair onderwijs bedenken in opdracht van bedrijf Christeyns in Gent originele oplossing voor 'het wasproces van de toekomst'.

Trefwoorden: #Bayer CropScience, #Christeyns, #Creativiteitsmarathon, #EOC, #essenscia, #onderwijs, #Recticel

Lees verder

Nieuws

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE – De federatie essenscia vlaanderen organiseerde voor de vierde keer een Creativiteitsmarathon voor jongeren van de laatste jaren van het secundair onderwijs. In dit geval ging het om de marathon in Oost-Vlaanderen, later komen de andere provincies aan de beurt.

In totaal waren 100 leerlingen uit 9 scholen van de partij. Ze werden in hun creatieve brainstorm bijgestaan door experten van de peterbedrijven.

De opdracht bestond erin om in gemengde teams een creatieve oplossing te bedenken voor uitdagingen geformuleerd door vier ondernemingen: Bayer CropScience, Christeyns, EOC en Recticel.

Van de 16 deelnemende teams kwamen dit jaar de 'Bollievers' als beste uit de bus. Zij ontwikkelden naar verluidt 'een bijzonder creatieve oplossing voor het wasproces van de toekomst', een uitdaging van Christeyns in Gent.

Christeyns werd in 1946 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal georganiseerde detergenten- en chemicaliëngroep met 500 medewerkers (waarvan 120 in Gent), actief in 20 landen.

“Deze Creativiteitsmarathon is een unieke ervaring voor jongeren. Ze scherpen hun innovatieve en creatieve ideeën aan, leren in team werken, komen in contact met ondernemers. Hopelijk vinden ze later ook de weg naar onze industrie”, aldus Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen.


(Bert Belmans)

HET WINNEN TEAM
Het winnende team 'Bollievers': Michiel Caron (Erasmus De Pinte), Evelyne Thienpondt (Erasmus De Pinte), Geoffrey Deschaumes (Bernardus Oudenaarde), Lies Fauconnier (St. Fransiscus Melle), Frédéric Verhelst (VKO Opwijk), Silke Vandenbossche (Scheppers Mechelen), Livia Vermeulen (Bernardus Oudenaarde).