• 22/01/2014

Researchers UHasselt en Vito werken samen aan duurzame(r) gezondheid

De Universiteit Hasselt en de Vlaamse onderzoeksorganisatie Vito sluiten overeenkomst om hun ad-hoc-onderzoekssamenwerking op het vlak van duurzame gezondheid te verdiepen.

Trefwoorden: #gezondheid, #gezondheid, #medisch, #onderzoek, #research, #uhasselt, #Vito, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: UHasselt, © Liesbeth Driessen )

ENGINEERINGNET.BE - De overeenkomst tussen de UHasselt en Vito focust op het thema ‘duurzame gezondheid’ en omvat een waaier van topics in de statistiek, milieuwetenschappen, biomedische wetenschappen en mobiliteitswetenschappen.

In het akkoord engageren de twee partners zich formeel tot een gemeenschappelijke begeleiding van doctoraten en postdoctorale onderzoekers, en tot nauwere samenwerking rond Vlaamse en Europese onderzoeksprojecten en overheidsopdrachten.

Ook biedt de overeenkomst een structureel kader om lesopdrachten van Vito-medewerkers aan de UHasselt verder uit te bouwen.

Het gesloten akkoord bouwt voort op de ad-hoc-samenwerking die in de afgelopen jaren is gegroeid en komt er op vraag van onderzoekers zelf, van zowel de UHasselt als van Vito.

“Voor de UHasselt is het belangrijk dat haar onderzoek meer en meer inbedding krijgt in binnen- en buitenlandse netwerken. Als het om onderzoek gaat, is één plus één drie."

"Hoe meer je samenwerkt met andere organisaties, hoe groter de maatschappelijke impact van je onderzoek – en daar draait het tenslotte om”, stelt prof. dr. Luc De Schepper, rector van de UHasselt.


(Bert Belmans)