• 22/01/2014

Enorme groei online betalingsverkeer IT-bedrijf Ayden in de VS

Het Nederlandse bedrijf, dat wereldwijd ervoor zorgt dat klanten bij bedrijven gemakkelijk online betalingen doen, verwerkte in 2013 voor 14 miljard dollar aan transacties.

Trefwoorden: #Adyen, #IT-bedrijf, #mobiel PIN-apparaat, #online betalingen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Adyen, CEO Pieter van der Does )

ENGINEERINGNET.NL - De omzet van Adyen groeide vorig jaar over de hele linie met 43%, waarbij het bedrijf twee keer zoveel klanten verwierf.

Hiertoe behoren onder andere Indiegogo, See Tickets, The Sting, Graze, Farfetch, Vilebrequin, Wunderlist, Liftopia, iParcel, Lebara en ZooPlus.

Adyen regelt transacties die plaatsvinden via het web, de mobiele telefoon en in winkels voor bedrijven. Het aansluiten van nieuwe klanten is binnen een dag geregeld en het platform ondersteunt vrijwel alle internationaal bekende betaalsystemen.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft onder meer een mobiel PIN-apparaat ontwikkeld, de Shuttle, dat beschikbaar is in negentien landen in Europa en de Verenigde Staten. Daarmee bereikt deze technologie het grootste gebied ten opzichte van alle concurrenten, aldus een persbericht van Adyen.

Adyen nam vorig jaar 67 nieuwe werknemers aan. De voormalige VISA-topman Paul Cook kwam in dienst als managing director Global Acquiring.

Een oud-topmanager van Netflix en PayPal, Kamran Zaki, is de hoogst verantwoordelijke geworden voor de Amerikaanse markt. Daar ligt ook volgend jaar naar verwachting de grootste groei.


(Lydia Heida)