• 31/01/2014

Facebook werkt met CA Technologies voor energiebeheer datacenters

Internetbedrijf centraliseert energiebeheer datacenters op één plaats en wil potentiële problemen in systemen en mogelijkheden voor kostenbesparingen in kaart brengen.

Trefwoorden: #ca technologies, #datacenter, #energie, #energiebeheer, #energiemanagement, #facebook, #ict, #internet

Lees verder

Techniek

( Foto: CA Technologies )

ENGINEERINGNET –Facebook gebruikt de technologie van CA Technologies om miljoenen energie-gerelateerde data van IT-bronnen uit haar datacenters bijeen te brengen. Datacenters staan te boek als gigantische energieslokops en het internetbedrijf wil zijn energieverbruik terugdringen.

Daarom heeft het een evaluatieronde uitgeschreven onder 12 zogenaamde DCIM-leveranciers. CA Technologies voltooide naar eigen zeggen een proof-of-concept.

Vervolgens mocht het een proefproject op poten zetten in een datacenter met een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter. Dat blijkt dus succesvol te zijn verlopen.

"Onze missie is om de wereld te verbinden. De eigen IT-infrastructuur speelt een cruciale rol in het realiseren van deze missie”, zegt Tom Furlong, VP Infrastructure Data Centers bij Facebook.

“Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren om onze datacenters te optimaliseren. Het bijeenbrengen van onze energie-gerelateerde informatie op een centrale plek, was daar een van de kernvereisten voor.”

“Elke dag weer maken 728 miljoen mensen gebruik van Facebook en de verwachtingen rond de kwaliteit van de dienst, de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid zijn extreem hoog”, zegt Terrence Clark, senior VP Infrastructure Management bij CA Technologies.

“Dat geeft weinig ruimte voor fouten of kostbare inefficiëntie. De IT- en faciliteitenteams van Facebook beschouwen het dan ook als een topprioriteit om zoveel mogelijk te weten te komen over het energiegebruik en de koeling."

"En tevens om uit te vinden waar potentiële problemen kunnen schuilen in de systemen en waar mogelijkheden liggen voor kostenbesparingen.”

De technologie in kwestie biedt een op het web gebaseerde gecentraliseerde oplossing voor het bewaken van de energievoorziening, koeling en omstandigheden in het datacenter.

Facebook presenteerde de eerste resultaten van de implementatie tijdens de Open Compute Project Summit 2014.


(Bert Belmans)