• 03/02/2014

Van Leeuwen Buizen neemt Tubexpress over, betreedt Braziliaanse markt

Handelsonderneming Van Leeuwen Buizen lijft Braziliaanse leverancier aan (petro)chemie en olie- en gas in voor niet nader genoemd bedrag.

Trefwoorden: #buitenland, #buizen, #economie, #overname, #tubexpress, #van leeuwen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Leeuwen )

ENGINEERINGNET - De Van Leeuwen Buizen Groep is een wereldwijd opererende handelsonderneming die gespecialiseerd is in stalen buizen en buistoepassingen.

Het bedrijf is sterk internationaal gericht en telt vijftig vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië, Noord- en Zuid-Amerika, maar had nog geen vestiging in Brazilië om de sterk groeiende economie van dat BRIC-land te bedienen.

Brazilië heeft een forse energie-industrie, dankzij - onder meer - de staatsonderneming en oliegigant Petrobras. Dat bedrijf alleen al heeft zowat 30.000 kilometer aan pijnleidingen - buizen - liggen.

In Brazilië komt er nu voor Van Leeuwen een uitbreiding door de overname van Tubexpress, een sectorgenoot en voorraadhoudend distributeur van producten volgens de ISO 9000 normen. De 65-man sterke onderneming focust sterk op de olie- en gasmarkt en heeft er twee vestigingen in de staat Sao Paulo.

Voor Van Leeuwen is de sterke specialisatie naar verluidt een sterk argument: "De overname biedt ons een platform voor groei met name in het olie- en gassegment in Brazilië, en we vergroten onze geografische spreiding, na recente uitbreiding van activiteiten in bijvoorbeeld Afrika, Azië en de Verenigde Staten", aldus Peter Rietberg, voorzitter Raad van Bestuur.

De overname is sinds 1 januari 2014 van kracht.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Van Leeuwen begon in 1924 als eenmanszaak in Zwijndrecht en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd opererende handelsmaatschappij met vestigingen in 23 landen, waaronder drie in Nederland: in Zwijndrecht, Beesd en Deventer, en één in België: Vilvoorde.