• 13/02/2014

Superieure antenne creëert wifi-walhalla

Miljardair Marcel Boekhoorn brengt dankzij een wiskundige superformule een nieuwe type antenne op de markt, die twee tot vier beter presteert dan conventionele antennes.

Trefwoorden: #Antenna Company, #Cisco, #HTC, #LG, #Samsung, #SuperShape antenne, #WiFi

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia, huidige point-to-point wifi antenne )

ENGINEERINGNET - Via het op Curacao gevestigde bedrijf Antenna Company komt de SuperShape antenne beschikbaar, voor een veel betere verbinding met wifi of het voorkomen van storingen tussen verschillende draadloze apparaten.

De antenne is geschikt voor inbouw in mobieltjes, auto’s, routers en settopboxen. Ook valt te denken aan toepassingen in vliegtuigen, medische apparatuur, wapens en radarsystemen.

Oprichter Boekhoorn ziet wereldwijd kansen voor deze antenne, bijvoorbeeld door gebruik ervan in producten van HTC, Cisco, LG en Samsung. Zo produceert Samsung 1 op de 3 smartphones. Het bedrijf is in een vergevorderd stadium van gesprek met een aantal van deze wereldspelers.

De SuperShape antenne gaat worden geproduceerd op de Nederlandse High Tech Campus in Eindhoven, waarvan Boekhoorn ook eigenaar is. Het 'geheim' achter de techniek is een wiskundige superformule die ontwikkeld is door professor Johan Gielis.

Johan Gielis promoveerde in 2010 op de mogelijkheid om 3D-vormen in één wiskundige formule te beschrijven. Aan de hand van deze formule zijn de efficiënte antennes ontwikkeld.

De licentierechten van de formule liggen bij het Tilburgse bedrijf, Genicap Beheer. Gielis is als Chief Research Officer bij dit bedrijf betrokken.


(Lydia Heida)