• 17/02/2014

VDL Nedcar: ’Trots op technisch team dat fabriek ombouwde voor nieuwe Mini’

VDL Nedcar maakt bekend dat het nieuwe Mini is die vanaf zomer 2014 in Born zal worden gebouwd. Alvast 1.500 mensen gaan aan de slag, 'later worden dat er stapsgewijs nog meer'.

Trefwoorden: #autoassemblage, #bmw, #Born, #economie, #mini, #productie, #vdl, #vdl nedcar

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDL )

ENGINEERINGNET.NL - VDL Groep heeft vandaag samen met BMW bekend gemaakt dat het model, dat vanaf de zomer van 2014 bij VDL Nedcar te Born geproduceerd gaat worden, de nieuwe Mini is.

Na de overname van NedCar door VDL eind 2012, is per 1 januari 2013 in Born gestart met het herinrichten van de autofabriek voor de productie van de Mini, gaande van bouwkundige wijzigingen tot logistieke veranderingen en het installeren van nieuwe productielijnen.

De voorbereidingen verlopen volgens plan, stelt VDL Nedcar. De verwachting is dat dit jaar 'enkele tienduizenden' Mini’s van de band rollen. Momenteel is ruim de helft van de medewerkers weer aan het werk. 'In de loop van dit jaar zullen ook de overige medewerkers stapsgewijs instromen', stelt het bedrijf.

Voor de gelegenheid kwamen Harald Krüger en Klaus Draeger, Raad van Bestuur BMW, uit München over. Ook de Nederlandse Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, bracht in dit kader een werkbezoek.

Wim van der Leegte, president-directeur VDL, stelde trots te zijn op directeur Joost Govaarts en zijn mensen, die de ombouw van de fabriek geheel volgens planning hebben uitgevoerd: "De samenwerking met BMW verloopt uitstekend. Er is sprake van wederzijds vertrouwen en een open communicatie. Door de onderlinge uitwisseling van medewerkers leren de bedrijven veel van elkaar."


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
VDL Nedcar te Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie van circa 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten.

FOTO
V.l.n.r.: Jan Mooren (Directie VDL Groep), Wim van der Leegte (President-directeur VDL Groep), Klaus Draeger en Harald Krüger (Raad van Bestuur BMW Group), Henk Kamp (Minister van Economische Zaken) en Joost Govaarts (Directeur VDL Nedcar) bij carrosserie van nieuwe Mini .