• 20/02/2014

Philips introduceert intelligente LED-winkelverlichting

De verlichting communiceert met de smartphone van klanten, zo geeft deze speciale aanbiedingen weer en maakt het het zoeken naar producten in de winkel eenvoudig.

Trefwoorden: #indoor-GPS-systeem, #intelligente LED-winkelverlichting, #Museum Boerhaave, #Philips

Lees verder

Techniek

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET - Het elektronicaconcern toont deze week op vakbeurs Euroshop in Düsseldorf een 'indoor-GPS-systeem' voor de detailhandel.

Dit systeem gebruikt de verlichtingsinfrastructuur van een winkel om informatie via de smartphone aan een klant door te geven.

In de LED-lampen zit speciale software die de lamp een lichtpuls laat uitzenden. De camera van een smartphone detecteert dit signaal.

Dit maak het mogelijk om de klant via de lampen door de winkel te leiden. Bijvoorbeeld om producten aan te wijzen, alternatieve merken of aanbiedingen door te geven of recepten voor te stellen.

Het systeem wordt op dit moment getest bij retailers. Philips is in gesprek met meerdere winkelketens voor invoering hiervan maar dat houdt wel in dat alle verlichting in een winkel moet worden vervangen. Het bedrijf hoopt dat de eerste winkels volgend jaar dit systeem gaan gebruiken.

De nieuwe LED-navigatie is al wel toegepast bij de tentoonstelling 'Honderd jaar uitvindingen' in Museum Boerhaave in het Nederlandse Leiden. De lichtspots geven extra digitale informatie op de tablet van de bezoeker.


(Lydia Heida)