• 21/02/2014

Jobevent van Thomas More en KU Leuven breekt record

Campus De Nayer van Thomas More en KU Leuven houdt jaarlijkse jobbeurs voor hoogopgeleide technologische profielen. De lat ligt hoog voor onze studenten” bevestigt professor Bert Lauwers.

Trefwoorden: #bachelor, #de nayer, #ict, #job, #jobbeurs, #KULeuven, #master, #student, #Thomas More, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: Thomas Moore )

ENGINEERINGNET.BE – 2014 werd een recordeditie voor het event, want meer dan 150 bedrijven uit Vlaanderen én Nederland stelden er hun vacatures voor aan 650 afstuderende professionele bachelors technologie en 350 masters industrieel ingenieur.

Thomas More biedt 9 professionele bachelors technologie en ICT aan op 3 campussen in de provincie Antwerpen en de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van KU Leuven is er aanwezig op 2 campussen van Thomas More.

“De belangstelling van werkgevers is nooit groter geweest” zegt groepsvoorzitter Marc Geerinckx. “Vorig jaar konden we 134 bedrijven verwelkomen, dit jaar waren het er maar liefst 155.”

De studenten zelf zien de jobbeurs in Sint-Katelijne-Waver vaak als een eerste sollicitatie bij toekomstige werkgevers. Een goede eerste indruk achterlaten is voor hen dan ook erg belangrijk.

“De lat ligt hoog voor onze studenten” bevestigt professor Bert Lauwers, voorzitter Wetenschap & Technologie van KU Leuven op Campus Geel en Campus De Nayer.

“Ze genieten een kwalitatief hoogstaande opleiding. Maar bij een eerste sollicitatie voelen sommigen zich wel eens onzeker, of te weinig assertief om zichzelf te verkopen."

"We begeleiden studenten niet alleen tot aan hun diploma, maar ook bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Vóór de aanvang van de jobbeurs hebben de studenten dan ook een intensieve sollicitatietraining gekregen met tips & tricks. Zo halen ze het maximum uit hun bezoek.”


(Bert Belmans)