• 25/02/2014

Nieuwe fabriek voor geitenmelkpoeder

Goat Milk Powder opent op 1 mei een zuivelfabriek in Etten-Leur met een verwerkingscapaciteit van 5 ton geitenmelk per uur.

Trefwoorden: #geitenmelkpoeder, #Goat Milk Powder, #weiproteïneconcentraten, #zuivelfabriek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - In de fabriek van Goat Milk Powder worden geitenwei en geitenmelk verwerkt tot een heel scala aan producten, zoals weiproteïneconcentraten van 65 tot 80%, volle melkpoeder, magere melkpoeder en een aantal speciale poederblends.

In de komende maanden starten de testfases. Ook kunnen in de nieuwe zuivelfabriek producten worden gedroogd in opdracht van andere bedrijven.

Geitenkaasproducent Bettinehoeve uit Etten-Leur levert de benodigde geitenwei en geitenmelk. Goat Milk Powder is een joint venture tussen de Bettinehoeve en AVH dairy trade.

Dit in Bergen gevestigde bedrijf exporteert geiten- en schapenmelk. Beide bedrijven hebben een gelijkwaardig aandeel in de joint venture.

Op basis van grondstoffen van Goat Milk Powder wordt vanaf januari in samenwerking met een externe producent ook lactose en ontzouten weipoeder geproduceerd. Hiermee kan het bedrijf het alle geitenmelkgrondstoffen leveren die nodig zijn voor de productie van babyvoeding en opgroeimelk.

Goat Milk Powder richt zich niet uitsluitend op de babyvoedingsindustrie. Het bedrijf ziet ook kansen in de sectoren sportvoeding, medische voeding en pharma, zowel in Europa als in de traditionele exportgebieden.


(Lydia Heida)