• 26/02/2014

MOL Transport maakt balans op van 1,5 jaar met 3D CAD – techniek

MOL Transport Solutions is een bedrijf in beweging en volop in expansie. Met PTC Creo Parametric wil het bedrijf productinnovatie versnellen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Trefwoorden: #3D software pakket, #MOL Transport Solutions, #parametrisch ontwerp, #PTC Creo Parametric, #simulaties, #sterkteberekeningen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Op vlak van R&D moeten dan ook steeds vaker grenzen worden verlegd.

Met de introductie van PTC Creo Parametric beschikt MOL nu over een krachtig 3D software pakket die het bedrijf moet helpen productinnovatie verder te versnellen zonder maar enigszins te moeten inboeten aan kwaliteit. Want MOL-producten staan primordiaal voor stabiliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Bram Callewaert, IT Manager binnen MOL, was van bij de start nauw betrokken bij de keuze voor PTC Creo Parametric en de introductie van dit tekenpakket binnen de ontwerpkamer.

Ondertussen werkt het R&D team meer dan anderhalf jaar met deze PTC 3D design software en maakt hij de balans op. Is MOL nu in staat een versnelling hoger te schakelen dankzij Creo Parametric?

Alvast enkele uitspraken uit deze boeiende getuigenis:

  • Onze ontwerpsoftware was niet parametrisch en in hoofdzaak ontwikkeld voor 2D ontwerp terwijl we meer en meer overtuigd waren van de extra mogelijkheden van 3D ontwerp voor onze specifieke ontwerptoepassingen.
  • Zowel voor parametrisch ontwerp, sterkteberekeningen, simulaties,… wordt vertrokken vanuit éénzelfde standaard waardoor conversie van data niet nodig is. Hierdoor hopen we in de toekomst migraties te kunnen vermijden.
  • Ook niet onbelangrijk was dat met de keuze voor dit tekenpakket we een beroep konden doen op een solide partner als SAVACO die ons op een professionele en gestructureerde manier kon begeleiden bij dit voor ons ingrijpende migratieproject naar Creo Parametric.
  • Ook zien we dat dankzij de toegenomen compatibiliteit sneller met modellen van leveranciers wordt gewerkt zodat het ontwerp nu meer en makkelijker in detail kan worden uitgewerkt.
  • Belangrijk om mee te geven als tip is ook om voldoende aandacht te hebben voor ‘user adoption’.

Meer weten over hoe ze binnen MOL aan productontwikkeling doen?
Lees hier het volledige verhaal.


Voor meer informaite:
SAVACO N.V.
Beneluxpark 19 - B-8500 Kortrijk - Tel. 056 26 03 61
Industriepark-West 75 - B-9100 Sint-Niklaas - Tel. 03 780 17 98
info@savaco.com - www.savaco.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Savaco


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.