• 26/02/2014

IT-consultancy bedrijf AE beste werkgever van België

Voor de tweede maal op rij sleept het Leuvense IT consultancy bedrijf AE de award van 'Best Workplace' in de wacht bij bedrijven van minder dan 500 werknemers.

Trefwoorden: #AE, #beste werkgever, #Microsoft, #Vlerick

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vlerick Business School / Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Naar jaarlijkse gewoonte reikte de Vlerick Business School de awards voor 'Best Workplace' of beste werkgever uit.

In de bedrijven met minder dan 500 werknemers kwam het Leuvense IT consultancy bedrijf AE als winnaar uit de bus, in bedrijven met meer dan 500 werknemers ging Torfs met de award aan de haal.

Een ‘Best Workplace’ is een bedrijf waar de werknemers hun leidinggevende vertrouwen, trots zijn op hun job en plezier beleven in hun werkomgeving. De winnaars danken hun goede score voornamelijk aan de tevredenheid van hun medewerkers.

Het resultaat van dit jaarlijks grootschalig onderzoek van Vlerick Business School in samenwerking met het Great Place to Work Institute Belgium is immers gebaseerd op een enquête bij de werknemers die voor twee derde de eindscore bepaalt. Daarnaast wordt ook het personeelsbeleid in kaart gebracht via een bevraging bij management en HR.

Opvallend is het aandeel van de ICT bedrijven in de lijst van bedrijven met minder dan 500 werknemers. Op de tweede plaats zien we Microsoft en op de derde plaats eveneens een ICT consultancy bedrijf, het SAS Institute.

AE is voor het tweede jaar op rij winnaar. Dit bedrijf uit het Leuvense dat ondernemingen ondersteunt om hun business en IT beter op één lijn te krijgen, stootte vorig jaar SAS Institute van de troon. Er zijn dit jaar maar liefst vier nieuwkomers in de top 10, nl. Ormit NV, Easi, Diageo en Protime.

AE werd opgericht in 1999 en er werken momenteel 164 mensen. Het bedrijf kreeg naast de award ook nog een speciale vermelding voor haar rekruteringsstrategie.

De krapte op de arbeidsmarkt heeft ervoor gezorgd dat AE zich niet enkel richt op actief werkzoekenden, maar ook proactief op zoek gaat naar jonge mensen die binnenkort afstuderen.

Dit IT-bedrijf onderscheidt zich via een geïntegreerde aanpak die ze ook intern doortrekken via een verstaanbaar competentiehandboek en een bedrijfscultuur die de rode draad vormt voor het hele HR-beleid.


(Saskia Van Hoyweghen)