• 27/02/2014

Koning & Hartman haalt onderhoudscontract 4G-netwerk T-Mobile binnen

Nederlands bedrijf mag in opdracht van Huawei voor onbekend bedrag volgende 5 jaar onderhoud van mobiele 4G-netwerk van T-Mobile verzorgen. Het gaat om 4.800 basisstations.

Trefwoorden: #4g, #fsm, #huawei, #intel, #Koning harman, #maintenance, #onderhoud, #panasonic, #t-mobile, #umts

Lees verder

Techniek

( Foto: Koning & Hartman )

ENGINEERINGNET.NL – T-Mobile is vorig jaar begonnen met de vervanging van zijn volledige radionetwerk om 4G aan de consument te kunnen bieden.

Er wordt voor dit doeleinde Huawei Single RAN apparatuur geplaatst. Dit is een geïntegreerd radionetwerk dat niet alleen de groeiende vraag naar 4G ondersteunt, maar tegelijkertijd bestaande technologieën als GSM en UMTS ondersteunt.

T-Mobile Nederland en Huawei hebben nu een overeenkomt gesloten over het onderhoud van dit mobiele netwerk. Het 'Managed Services'-contract behelst het Radio Access Netwerk (RAN), het core netwerk en het transportnetwerk, en covert zowelde correctieve (reparaties) als de preventieve maintenance. Het contract loopt de komende 5 jaar en is inclusief Spare Parts Management.

Huawei laat de uitvoering ervan over aan zijn lokale Certified Partner Koning & Hartman. Oswald Coene, Algemeen Directeur Koning & Hartman: "Wij beschikken over een Network Operating Center van waaruit wij op afstand kunnen beheren."

"Daarnaast hebben wij 28 gecertificeerde Field Service Engineers rondrijden door heel Nederland om zo 24x7 service te kunnen verlenen."

De onderhoudswerkzaamheden zijn naar verluidt inmiddels gestart.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Koning & Hartman werkt samen met vooraanstaande partners zoals Mitsubishi, Microsoft, Panasonic, Intel, Huawei, Kenwood, Alcatel-Lucent, Motorola, Mean Well en IPC. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, de overige kantoren in Delft, Veenendaal en Vilvoorde (België).