• 04/03/2014

Nacht van de Ingenieur: hoe fuiven en solliciteren kunnen samengaan

Twintig bedrijven hengelen naar talent van 150 bijna-afgestudeerden van ingenieursschool FI² tijdens 15de Nacht van de Ingenieur. Of hoe fuiven en solliciteren kunnen samengaan…

Trefwoorden: #asml, #atlas copco, #FI², #ingenieur, #job, #nacht van ingenieur, #sollicitatie, #student, #vik, #vlaamse ingenieurskamer, #willy naessens

Lees verder

HR

( Foto: ASML, © Sophie Buntinx )

ENGINEERINGNET.BE - De Nacht van de Ingenieur, een organisatie van de Vlaamse Ingenieurskamer, vierde vorige week zijn vijftiende verjaardag in de campuszaal ‘Fitlink’ te Diepenbeek.

De combinatie van een jobbeurs en een fuif helpt een 150-tal ingenieurs van morgen op weg naar een eerste job. Op de beurs tekenden 20 bedrijven present om de bijna-afgestudeerden in de armen te sluiten.

De Nacht wordt jaarlijks ingericht voor de studenten van de ingenieursopleiding FI², een samenwerking tussen de Universiteit Hasselt en de Katholieke Universiteit Leuven.

Door zijn lange bestaan, kent de beurs een sterke reputatie bij de ingenieurstudenten en verschillende (inter-)nationale bedrijven uit de sector zoals het Belgische Willy Naessens, Atlas Copco en de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML.

Ook de ingenieursstudenten zien de toekomst naar verluidt helemaal zitten. “Vandaag sprak ik al met vertegenwoordigers van enkele bedrijven en detacheringsbureaus. Ook de info van oud-studenten is heel bruikbaar”, zegt ingenieur-in-spé Thomas Bos.

Om de avond af te ronden, werd er een fuif georganiseerd voor alle studenten door de Vlaamse Ingenieurskamer in samenwerking met de studentenverenigingen A.S.G. en Kerberus.

“Het afstudeerjaar kan niet geslaagd zijn zonder nog een laatste feestje met je medestudenten."


(Bert Belmans)