• 04/03/2014

NBA en FrieslandCampina sluiten marketingdeal voor Zuidoost-Azië

NBA en FrieslandCampina lanceren langjarige samenwerking op het gebied van marketing in Zuidoost-Azië. Er komen met Nederlandse steun onder meer Junior NBA-programma's in vier landen.

Trefwoorden: #basket, #economie, #frieslandcampina, #mba junior, #nba, #sport

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL – De NBA en het Nederlandse FrieslandCampina hebben een deal gesloten voor de marketing van de merken Dutch Lady, Frisian Flag en Foremost in Zuidoost-Azië.

De deal houdt in dat FrieslandCampina mag optreden als officiële melkpartner van de NBA in deze regio. Daarnaast wordt het er ook de "Presenting Partner' van regionale afdelingen van de Junior NBA.

Dat is het wereldwijde jeugdbasketbalprogramma van de NBA waarbij sportiviteit, samenspel en een actieve levensstijl worden gestimuleerd onder kinderen. Bijvoorbeeld in de Filippijnen loopt het Junior-programma al zeven jaar, en de NBA heeft plannen om het programma – met de steun van FrieslandCampina - ook op te starten in vier andere landen.

FrieslandCampina stelt de gezondheid van de kinderen te willen verbeteren. De regio lijdt onder overgewicht en obesitas, die naast langdurige ondervoeding vaak voorkomen.

Samen met een vitamine D-tekort en een gebrek aan onder meer calcium kan dit op de lange termijn gevolgen hebben voor de groei en ontwikkeling.

"Basketbal heeft een al een flink aantal deelnemers in Azië, het spel is gemakkelijk te leren, en het is een geweldige manier om jongens en meisjes te leren hoe belangrijk bewegen en een gezonde levensstijl zijn", aldus Francesco Suarez, Vice President Global Marketing partnerschappen, NBA-Azië.


(Bert Belmans)